Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
03/12/2018

L’alumnat del PTT Fabricació Mecànica visita l’empresa Mecanitzats Industrials del Penedès

  MIPSA    Viita a l'empresa MIPSA.

La visita guiada, amb l’objectiu d’apropar l’alumnat a entorns productius reals, va acabar amb una xerrada motivacional per animar als joves a formar-se en l’ofici de torner-fresador.

L'alumnat de l'especialitat d'Auxiliar de fabricació mecànica i instal•lacions electrotècniques del Programa de Formació i Inserció (PFI)–Pla de Transició al Treball (PTT) de Vilafranca va visitar la setmana passada l'empresa Mecanitzats Industrials del Penedès (MIPSA) arrelada al Penedès des de fa més de trenta anys i dedicada a la fabricació, reparació i muntatge de components industrials.
El personal de MIPSA va explicar a l'alumnat tot el procés de mecanització des de que el client fa l'encàrrec fins que el producte està acabat, passant per la realització dels plànols, la impressió de proves en 3D, l'adaptació de l'utillatge, les tècniques de soldadura, i la fabricació als torns i les fresadores. La visita guiada, amb l'objectiu d'apropar l'alumnat a entorns productius reals, va acabar amb una xerrada motivacional per animar als joves a formar-se en l'ofici de torner-fresador destacant la manca de ma d'obra en el territori i la forta demanda dels serveis que aquesta indústria ofereix. També es va ressaltar la importància de l'actitud per al procés d'aprenentatge i per la incorporació al món laboral.
El Programa de Transició al Treball, que acull a trenta alumnes en les especialitats de fabricació mecànica i instal•lacions electrotècniques, i d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, es duu a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.


Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 03/12/2018


Segueix-nos a :