Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
14/05/2019

Pere Regull: “El segle XXI ha de ser el segle del medi ambient i la sostenibilitat. El sector vitivinícola és un sector pioner”

Jornada d'obertura

El fòrum de reflexió planteja en aquesta edició la problemàtica de l’ús del coure a la vinya.

L'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat del tinent d'alcalde de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, Joan Manel Montfort, i del regidor de Territori, Serveis Urbans i Medi Ambient, Josep M. Martí, ha obert aquest dimarts la 6a edició de l'EcoSostenibleWine 2019 Conferència Internacional de Viticultura Ecològica, Sostenible i Canvi Climàtic, un fòrum de reflexió que enguany tracta la problemàtica de l'ús del coure a la vinya. La viticultura ecològica no només ha d'afrontar el repte de la reducció d'emissions de CO2, sinó també el de les aportacions de coure que ja han estat limitades per la Unió Europea. Per tant, aquest tema implica un desafiament als actuals models de producció agrària ecològica, que s'han d'adaptar per fer front a aquests nous escenaris. Un públic nombrós gairebé ha omplert l'Auditori de Vilafranca per escoltar experts professionals en la matèria que exposaran la problemàtica existent, noves estratègies i solucions. 

En el seu parlament d'obertura, Pere Regull, acompanyat pel president de l'Associació Vinícola Catalana, Valentí Roqueta, i pel president de l'Institut del Cava, Damià Deàs, ha destacat la mitjana d'edat dels assistents a la conferència, que “demostra que el sector té futur i hi ha ganes de fer-ho bé”. Per Regull, “el segle XXI ha de ser el segle del medi ambient i la sostenibilitat. El sector vitivinícola és un sector pioner. Avui es debatrà com reduir la presència del coure a la vinya. A l'Ajuntament també estem immersos en programes europeus per estudiar com obtenir ceps més resistents a les plagues”.

L'alcalde ha encoratjat el sector a aprofundir en la recerca d'una viticultura més ecològica i sostenible “que sigui compatible amb poder disposar d'un producte assequible econòmicament. Tenim molta feina per davant i l'administració sempre estarà al vostre costat donant suport, no posant pals a les rodes”.


Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 15/05/2019


Segueix-nos a :