Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
12/02/2020

Vilafranca acull una jornada tècnica per impulsar la bioenergia al sector vitivinícola

Jornada

En la jornada s'ha descatat el projecte Vinyes x Calor, que va permetre posar en marxa un districte de calor que proporciona calefacció i aigua calenta a 5 edificis públics.

L'edifici de l'Enològica de Vilafranca ha acollit aquest dimecres al matí la jornada tècnica Impuls de la bioenergia al sector vitivinícola, organitzada pel clúster vitivinícola català INNOVI i pel clúster Biomassa Catalunya, amb l'objectiu de potenciar l'ús de restes de poda i altres residus agrícoles per produir energia en instal·lacions de biomassa. 

El tinent d'alcalde de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, Joan Manel Montfort, ha donat la benvinguda a l'acte destacant la satisfacció de l'Ajuntament de poder col·laborar en una jornada on l'objectiu compartit és “la lluita contra el canvi climàtic, l'ús d'energies alternatives i la reducció de la petjada del C02 a l'atmosfera”. Montfort ha posat èmfasi en les possibilitats que ofereix el món de la “biomassa agrícola, en el cas nostre les vergues, és un recurs que cada any és malbarata i que es podria utilitzar per generar energia. És un acte d'economia circular, que involucra les administracions però sobretot les empreses privades”. El tinent d'alcalde ha remarcat els casos d'èxit que s'exposarien en la jornada i ha aprofitat l'avinentesa per mencionar el projecte Vinyes x Calor, inclòs en el programa europeu Life, que va permetre posar en marxa un districte de calor mitjançant una caldera de biomassa que proporciona calefacció i aigua calenta a 5 edificis públics. “És un model d'èxit que ha estat distingit com una bona pràctica per la Unió Europea. És una solució local a problemes globals”, assegurava.Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 12/02/2020


Segueix-nos a :