Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
11/02/2019

Valoració de les al·legacions presentades a la modificació del POUM del c/ Comerç

Roda de premsa

L'alcalde assegura que “s’han dit moltes falsedats sobre el pla del carrer del Comerç: els 900 pisos no es construiran de cop i serà gràcies al pla que el Molí d’en Rovira podrà tenir equipaments”.

L'equip de govern, encapçalat per l'alcalde Pere Regull, el tinent d'alcalde Francisco Romero, i els regidors Aureli Ruiz i Josep M. Martí, ha valorat en roda de premsa les al·legacions presentades a la modificació del POUM que afecta el c/ Comerç. S'han presentat un total de 27 escrits: 18 de propietaris afectats, 2 llogaters inclosos en l'àmbit, 1 de l'AVV, 3 grups polítics municipals, 2 persones no residents al barri i 1 de la plataforma Obrim el Molí (amb 421 còpies idèntiques). Sobre aquesta darrera al·legació, només 11 de les 421 signatures són de propietaris o residents en l'àmbit del pla; 156 corresponen a residents al barri, però no afectats pel pla, i les 200 restants de la resta de Vilafranca i comarca. 

Pere Regull ha dit que s'estudiaran i es contestaran totes, però “sí que detectem que els propietaris que han al·legat no estan descontents amb el pla”. Sobre els 156 que no estan afectats i que s'han manifestat descontents han estat convocats a una reunió informativa a l'edifici de l'Enològica. “Són 150, d'entre 1.900 persones que viuen al barri, però els volem donar l'oportunitat que coneguin de contingut del pla, perquè se'ls hi ha volgut fer por i s'han dit moltes falsedats”, ha afirmat l'alcalde. “Els 900 habitatges són una planificació de futur. En cap cas es faran tots de cop. Potser trigaran 20 anys a estar tots construïts. També s'ha dit que no hi ha un pla de mobilitat i, en canvi, s'hi està treballant. Tenim temps. Estarà fet molt abans que es comenci a desenvolupar el primer polígon del pla. També s'ha afirmat falsament que són 900 pisos sense equipaments, quan és al contrari. És gràcies al pla que el barri podrà tenir equipaments i zones verdes, perquè actualment en té zero”, sentenciava Regull. Per a l'alcalde, el nou pla ha de ser la punta de llança de la rehabilitació del barri. La planificació preveu que es conservin les 12 naus catalogades del c/ Comerç i l'únic canvi respecte a l'anterior pla és que els edificis de nova construcció no podran superar l'alçada de les naus. Finalment l'alcalde ha fet èmfasi en el que pretén l'equip de govern amb el nou pla. “Volem arreglar un barri, on les empreses que hi són puguin quedar-se, on es combinin l'ús residencial, l'activitat econòmica, els equipaments i les zones verdes”, assegurava Regull. “Entenem que és un pla que es presta molt a la demagògia. A pocs mesos de les eleccions hem d'aprovar-lo per responsabilitat de govern, en un moment en què hi ha estabilitat política”, afirmava l'alcalde. 

Francisco Romero
, ha posat èmfasi que la nova planificació vol acabar amb la situació d'incertesa en què es troba tot el sector del c/ Comerç: “Les al·legacions dels propietaris del sector ens remarquen que la planificació és necessària i que la seva intenció és continuar al barri. Per altra banda, entenem que s'ha volgut utilitzar polititzar el tema, però és enllà del “no a tottrobem a faltar quina és l'alternativa que ens proposen". Pel tinent d'alcalde, el nou pla és una oportunitat “per al barri i per Vilafranca. Perquè el barri ho necessita, tal com reconeix l'Associació de Veïns en la seva al·legació, i perquè Vilafranca ha de generar projectes per avançar a nivell d'habitatge, d'activitat econòmica i de serveis”.Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 11/02/2019


Segueix-nos a :