Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
13/05/2020

Consells per a una correcta gestió de residus com guants i mascaretes d’un sol ús

On llençar guants i mascaretes

Els guants de plàstics dels establiments cal dispositar-los a les papereres estanques del mateix establiment, i guants de làtex i mascaretes s'han de llençar al contenidor de rebuig.

Davant la situació que estem vivint per contenir la COVID-19, l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès fa una crida a la ciutadania perquè sigui responsable a l'hora de gestionar els guants i les mascaretes quan acaben la seva vida útil i es converteixen en residus. Aquests residus s'han de dipositar als contenidors grisos de rebuig o a les papereres habilitades en els establiments. 

La regidora de Salut pública i Consum, Anna Doblas, recorda que és de vital importància per a la contenció del coronavirus “fer un bon ús dels equips de protecció individual. La ciutadania s'hi ha hagut d'acostumar en un temps record, però cal no oblidar-ne la gestió correcta, una vegada es converteixen en residu”. 

Així, la regidora ha post èmfasi en el fet que, quan anem a comprar a les botigues i utilitzem guants o bosses de plàstic d'un sol ús per tocar aliments, fruites o verdures, “cal assegurar-se de dipositar-los en les papereres habilitades en cada establiment, evitar sortir amb els guants posats i llençar-los pel carrer o dipositar-los en papereres obertes perquè són molt lleugers i el vent se'ls enduu amb facilitat. Així evitarem la presència de plàstic no controlat que va a parar al medi natural”. En aquest sentit, és aconsellable que les papereres que hi ha als establiments comercials per dipositar aquests materials de rebuig siguin amb tapa i pedal per assegurar-ne l'estanqueïtat. 

Els guants de làtex, nitril o altres materials i les mascaretes quirúrgiques d'un sòl ús que utilitzem habitualment també s'han de gestionar correctament i dipositar-los als contenidors de rebuig de color gris, per evitar trobar-nos amb deixalles d'aquest tipus pel carrer. 

Finalment, la regidora de Salut pública i Consum agraeix a la majoria de la població l'esforç que està fent per seguir les mesures decretades per fer front a la COVID-19.Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 13/05/2020


Segueix-nos a :