Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
11/02/2019

La Nau és el nom elegit per al nou espai jove ubicat a l’antic mercat de la Pelegrina

La Nau

La campanya “Posem nom al nou espai jove”, finalitza amb la descoberta del nom. L’espai serà inaugurat en les properes setmanes, amb l’AAVV del barri de l’Espirall.

Dissabte es va celebrar l'acte de descoberta del nom del nou espai per a joves, ubicat a l'antic mercat de la Pelegrina, amb l'assistència d'un nombrós grup de joves, i de la presència institucional de l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, del primer tinent d'Alcalde, Francisco Romero, del regidor de Joventut, Miquel Medialdea, i de la regidora de Turisme i responsable de la Llei de Barris, Dolors Rius

L'elecció del nom s'ha fet a partir d'un procés de participació que neix de tallers creatius amb joves. Coincidint amb l'inici del curs, s'elabora la campanya de votació, oberta a la joventut de Vilafranca (de 14 a 30 anys) a través de 2 canals:  vot físic, amb urnes instal·lades a diferents espais, i vot en línia, a través d'un formulari web. La campanya es va realitzar del 5 de novembre al 14 de desembre de 2018. El nombre total de participació ha estat de 1.225 vots, i el nom resultant majoritari, ha estat La nau amb 497 vots. 

El regidor de Joventut, Miquel Medialdea, mostrava la seva satisfacció ja que “l'acte de descoberta de nom simbolitza l'acabament del procés de rehabilitació de l'edifici, el final de l'obres, i el final d'un procés de participació que ha donat nom al lloc. L'equipament està acabat i dilluns obrim portes. Ara ja podem dir que comencem la nova etapa, la d'activitats”. Segons va dir l'objectiu inicial és establir unes activitats dirigides per l'Ajuntament, i que “d'aquí un temps, siguin els usuaris els que ens ajudin a definir els usos d'acord amb les necessitats que vagin marcant.”

Obertura de l'Espai Jove La Nau 
L'Espai Jove La Nau inicia l'activitat amb horari de dilluns a divendres, de 16.30 a 21.30h. I els dissabtes, de10 a les 14h, i de 17 a 21.30h. Els joves hi podran trobar un espai de treball i estudi, espai de dinamització; viver d'entitats i projectes juvenils; una programació estable d'activitats i dinamització cultural per a joves; espai d'exposicions; espai de Fabricació; bucs d'assaig musical; i cessió d'espais i de materials. L'equip de professionals que atenen l'Espai Jove està format per un equip de 3 persones.

L'acte inaugural, en les properes setmanes
L'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va expressar la seva satisfacció de poder “donar a Vilafranca i al barri un espai per a joves, un equipament necessari a la nostra vila.” Regull va anunciar que l'acte inaugural es farà “més endavant, d'acord amb l'AV del barri de l'Espirall, ja que és aquest el barri que acull l'equipament, nascut del projecte de la Llei de Barris.” L'Alcalde va elogiar el gran avantatge que té “la nostra vila de poder disposar de diferents equipaments ubicats a diferents barris de la vila: la zona esportiva, l'Hospital, els CAPS, les sales d'estudi, la Biblioteca... i ara, quan tirem endavant el pla del carrer Comerç, hi haurà tres equipaments més al Molí d'en Rovira.” 

Pere Regull va explicar que el projecte inicial, “era fer un gran centre cívic entre la plaça Pau Casals i Doctor Bonet, que per problemes econòmics de la Generalitat i del seu finançament, no ha estat possible realitzar el projecte inciial. Però hem trobat solucions als problemes amb què ens hem trobat, fent el centre cívic en espais diferents. I aquest espai per a joves, que ja formava part del projecte inicial. L'avantatge? Ha sortit un espai més particularitzat per als joves, però amb un gran auditori i sales, que donaran ús a les necessitats del barri. A l'espai públic cal donar-li molt d'ús. El barri guanya un equipament espectacular”.
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 11/02/2019


Segueix-nos a :