Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
26/05/2011

Exposició d’escultures de Josep Massana “Marques i signes del paisatge”

El proper dimecres 1 de juny, a les 8 del vespre, s’inaugurarà al claustre de Sant Francesc l’exposició d’escultures de Josep Massana “Marques i signes del Paisatge”.

De l'1 de juny al 3 de juliol, el claustre acollirà l'exposició “Marques i signes del paisatge”, una proposta que Josep Massana fa sobre l'espai rural on viu des de sempre. El territori i l'entorn influeix en el seu treball i en la manera de viure. Des de fa temps, investiga el paisatge i la concreció del lloc i constantment hi troba tot de formes geomètriques.
“Marques i signes del paisatge” és un treball lligat al paisatge i que va explicar en una ponència en el decurs del II Congrés d'Art i Paisatge del 2009.
Aquella ponència pretén comparar les geometries del paisatge amb les geometries del seu llenguatge escultòric. Trepitjar, caminar, mirar i pensar: aquest és el punt de partida per desenvolupar el treball.
Utilitza la fotografia que és la mirada i és l'inici de tot el procés. A partir de la mirada passa als primers apunts, que serveixen per definir els dibuixos, els quals evolucionaran cap al relleu i les tres dimensions, en forma de maqueta. Això li permet manipular els volums i explorar-ne les diferents possibilitats geomètriques abans d'arribar a les peces finals.
L'exposició mostra aquest procés i consta de dibuixos, relleus, maquetes i escultures ja que és un treball en evolució. A més, a la sala interior s'ensenyarà i explicarà a partir de les fotografies, que són el punt de partida d'aquest procés d'investigació i reflexió, i un audiovisual de la ponència.
Si visiteu l'exposició veureu des de les geometries dels límits dels camps, les formes orgàniques dels ceps, d'unes garbes després de la sega o el creuament d'unes canyes que sustenten unes tomaqueres. També hi són les formes arquitectòniques, com barraques, marges, pous i basses i altres construccions fetes per la gent del camp probablement sense consciència de fer art però amb una riquesa enorme, que produeix un efecte visual emocionant. És el que Massana en diu la inconsciència de l'art.
“Marques i signes del paisatge” és una cal.ligrafia en relleu, un moment previ a l'escultura. No és un treball acabat, està obert i representa un punt determinat, intermedi entre el dibuix i les tres dimensions,

L'horari de visita de l'exposició serà de dimecres a diumenge de 18 a 20 h. al Claustre de Sant Francesc
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 07/06/2011


Segueix-nos a :