Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
03/06/2008

Concert de fi de curs i concert del centenari de Maria Dolors Calvet

Maria Dolors Calveet

El proper 7 de juny l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet celebra el seu concert de fi de curs. Aquest és un concert molt especial, perquè durant tot el curs s’ha celebrat el centenari del naixement de la pedagoga que dóna nom al centre.

Per aquest motiu l'estructura del concert d'enguany serà diferent. Hi haurà una primera part destinada al concert de final de curs que començarà a les 12 del migdia i una segona part destinada al concert del centenari de Maria Dolors Calvet, que tindrà lloc a la 1 del migdia.

El tradicional concert de fi de curs de l'EMM comptarà amb l'actuació de l'alumnat de cant coral sota al direcció de Roser Rios que cantaran les cançons que van interpretar al palau Sant Jordi el passat 14 de maig a la trobada de l'ACEM (Associació d'escoles de música de Catalunya) juntament amb 4.000 nens i nenes. També participaran en aquesta primera part els grups de combo dirigits per Paton Felices i David Miret i la banda juvenil de l'EMM amb Cristina Gomila al davant.

A la 1 del migdia començarà el concert del centenari, un concert que vol ser un homenatge a la figura de Maria Dolors Calvet amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement. Hi haurà una petita mostra del que aquesta pedagoga treballava amb els seus alumnes i també es parlarà de les seves facetes biogràfiques, com a poetessa i també com a concertista. Es podran escoltar audicions de les seves obres de piano amb Montse Ríos, Berenguer Montserrat i Jaume Sonet, així com lectures de biografies i poesies a càrrec de Maria Rodríguez i Josep M. Pujol. També s'interpretaran algunes de les seves cançons amb l'alumnat de cant coral de l'escola acompanyats al piano per Carles Sanz.

A aquest concert s'han convidat molt especialment els antics alumnes de l'escola que tenia Maria Dolors Calvet a la plaça de la Verdura l'acadèmia Prats-Calvet, així com també les persones que participaven a les activitats de la “Cultura de la Dona”. També assistirà al concert del centenari una representació de la família de Maria Dolors Calvet.

Al llarg d'aquest any des del Vinseum, l'Ajuntament de Vilafranca, l'Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet i la família s'han organitzat un seguit d'actes que es van iniciar el mes d'abril de l'any passat, on destaquen el premi Maria Dolors Calvet i Prats de composició per a piano, que es lliurarà el dia 20 de juny i l'edició d'un llibret de partitures fàcils per a piano.Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 03/06/2008


Segueix-nos a :