Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
23/09/2020

ESTATAMBESTAT/ ESTATCONTRAESTAT, una exposició multidisciplinar de l’artista Xavier G-Solís aterra el proper 1 d’octubre a la Sala dels Trinitaris

(C) Xavier G-Solis

Una instal·lació amb clares referències a la “postsentència” de l’1 d’octubre, on hi veurem gravats realitzats amb piconadora a cel obert, sobre la terra crua.

La Sala dels Trinitaris de Vilafranca, continuant amb la seva línia de programació d'artistes contemporanis nascuts o residents al territori, acollirà des del dijous 1 d'octubre i fins al diumenge 8 de novembre l'obra de l'artista resident a la Rovira Roja (Sant Martí Sarroca), Xavier G-Solís. Filòsof, escultor, fotògraf, artista gràfic i audiovisual, vertebra la seva obra i els missatges implícits que vol transmetre amb un objecte quotidià: el calçat. En els darrers quinze anys ha desenvolupat les seves creacions centrades en el concepte i l'objecte “sabata usada” i en les relacions que determina, com a símbol paradigmàtic de la història de la humanitat contemporània. Es tracta d'una obra escultòrica, gràfica, performàtica, fotogràfica i fílmica, que culmina en instal·lacions.

L'exposició
ESTATAMBESTAT/ESTATCONTRAESTAT és una instal·lació amb clares referències a la “postsentència” de l'1 d'octubre, on hi veurem gravats realitzats amb piconadora a cel obert, sobre la terra crua. Una tècnica brutal i contundent que l'artista no utilitzava des de l'any 2012 quan era el moviment dels indignats els qui omplien les places públiques. La instal·lació estarà formada per papers de gramatge amb gravats, uns amb tintes negres i al de color carnassa que estan realitzades justament amb les espardenyes usades dels balladors i balladores del balls de la Festa Major de Vilafranca i que l'artista ha anat recopilant durant anys. La instal·lació també conté tres peces amb el títol “Europa”: un carretó, una curiosa vitrina i una caixa forta de la qual fa anys es va oblidar la combinació i qui sap què hi ha a dins. Al fons de la Sala, uns llençols de fils centenaris, molt apedaçats, reben les llums d'esperança de sabates micro perforades.

Acte inaugural
Si bé, simbòlicament, l'exposició es podrà visitar a partir del dijous 1 d'octubre, l'acte inaugural tindrà lloc el divendres 2 d'octubre a les 20h. Presentarà l'exposició el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas, i hi tindrà lloc un acte performatiu a càrrec del mateix artista Xavier G-Solís.
L'accés a l'acte inaugural és gratuït però l'aforament és limitat. 
Per assistir-hi cal fer reserva prèvia a:
cultura@vilafranca.org

ESTATAMBESTAT/ESTATCONTRAESTAT es podrà visitar a la Sala dels Trinitaris fins al diumenge 8 de novembre en horari de dimecres a divendres de 17 a 20h, dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h. Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 24/09/2020


Segueix-nos a :