Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
06/11/2018

Pere Regull: “La bona gestió econòmica de l’Ajuntament ens permet mantenir un serveis municipals de qualitat i una alta capacitat inversora”

Roda de premsa

L’equip de govern de l'Ajuntament de Vilafranca presenta un pressupost de 54,6 MEUR per al 2019.

L'Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat del primer tinent d'alcalde, Francisco Romero, i del tinent d'alcalde de l'Àrea de Serveis Interns i Hisenda, Aureli Ruiz, ha presentat el projecte de pressupost que l'equip de govern portarà a aprovació al proper ple municipal i que dilluns es va exposar en audiència pública. 

Aureli Ruiz ha destacat que les despeses del pressupost es distribueixen un 40% en Acció Territorial i Serveis Urbans, un 30% en Serveis a les Persones i Promoció Social, un 18% en Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior i un 10% en Seguretat Ciutadana i Protecció Civil. “Continuem mantenint un alt nivell inversor i un baix nivell d'endeutament del 5% gràcies a una política pressupostària molt acurada”, ha dit, i ha definit també els dos grans objectius del pressupost: “garantir la prestació dels serveis públics municipals i que el ciutadà percebi les millores en el servei públic”. El regidor d'Hisenda ha exposat algunes dades per il·lustrar el marc general de pressupost: “donem cobertura a 1.500 usuaris de Serveis Socials, s'han rehabilitat 22 habitatges amb finalitat social en 3 anys, s'han tramitat 2.100 sol·licituds d'ajuts a l'escolarització i 700 ajuts al lloguer d'habitatges, 4.000 usuaris setmanals a les instal·lacions esportives, 3.000 alumnes matriculats en centres educatius, 92 entitats amb conveni, 12.500 incidències en espais públics resoltes anualment, 528 places d'aparcament en 3 anys, 34.000 persones i 15.000 trucades ateses a l'OAC ”. 

Pel que fa a projectes d'inversió, Ruiz ha detallat que són diversos els que finalitzaran al llarg de 2019: la Casa de la Festa Major, el casal de joves de la Pelegrina, l'ampliació de l'OAC i la urbanizació de c/ Papiol/ Mn. Trens/av. Barcelona. El 2019 es continuarà la inversió plurianual al VINSEUM, fins al 2021, i s'iniciarà la inversió al nou pavelló esportiu, la nova urbanització del c/Comerç i l'ampliació de 80 places al Ricard Fortuny (2020). 

Per la seva banda, el tinent d'alcalde Francisco Romero ha afirmat que a Vilafranca, en dades de la Generalitat, “estem en la banda baixa pel que fa a càrrega impositiva i endeutament, però en canvi estem en llocs capdavanters pel que fa a despesa en Ocupació, Cultura, Museus, Serveis Socials, Educació o Comerç. No és fàcil aconseguir aquest equilibri”. Romero ha lloat la capacitat inversora sostinguda i de planificar equipaments de l'Ajuntament.  Finalment, el 1r tinent d'alcalde ha afirmat que dels punts inclosos en l'acord de govern signat a inici de mandat “tots estan fet, en marxa o ho estaran en els propers mesos”. 

L'alcalde Pere Regull ha remarcat que l'Ajuntament està funcionant amb un pressupost “4 MEUR inferior al del 2008, el darrer any abans de la crisi i, tot i així la bona gestió econòmica de l'Ajuntament ens permet mantenir un serveis municipals de qualitat i una alta capacitat inversora. L'any vinent farem una inversió de 5,5 MEUR”. L'alcalde també ha volgut destacar les inversions que han fet darrerament altres administracions i per les quals “s'ha lluitat molt des de l'Ajuntament”. Regull ha citat el nou institut de la Girada (“un dels pocs que ha construït la Generalitat en els darrers anys”), el segon ambulatori o més de futur com l'ampliació del Ricard Fortuny. “Totes aquests projectes reverteixen en qualitat de vida i s'han pogut materialitzar perquè a l'Ajuntament hi ha una línia de treball, estabilitat i coherència”, ha reblat l'alcalde.


Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 06/11/2018


Segueix-nos a :