Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
07/08/2019

Presentada l’estampa de Sant Fèlix, obra de Marc Sadurní, i l’estampeta que ha guanyat Laura Rocha

estampa i estampeta Sant Fèlix Presentació de l'estampa i l'estampeta.

Ahir a la tarda va tenir lloc al claustre dels Trinitaris, l’estampa de Sant Fèlix d’enguany que es repartirà junt amb el programa de la Festa Major a la Capta els dies 21 i 22 d’agost.

L'estampa és obra de Marc Sadurní, que va explicar que “realitzar l'estampa de Sant Fèlix ha representat un repte per a mi, que estimo la vila i visc molt, ja des de petit, la Festa Major. Tot i ser fill de Barcelona, amb arrels profundes al Penedès, m'he sentit acollit per una vila que em fa sentir vilafranquí”.
“M'agrada i visc al Penedès, i amb el projecte del Zig Zag arrelat des de fa vint anys al carrer de la Font, on es crea i recrea, arreglo part del folklore i dono ales a la imaginació i la creativitat de la vila i la comarca”, comentava l'artista.
Sadurní confessava que la primera trobada que va tenir amb la imatge del sant al pis d'un administrador “va ser una sensació íntima, on vaig poder prendre uns quants apunts i fotos, mantenint una relació silenciosa, emocionant, al voltant de la qual van començar a aflorar records i vivències de festes majors... I veient el Sant Fèlix patró com a l'amfitrió de la Festa”.
Sobre l'estampa que ha creat va dir que és “una fotografia instantània dels mòbils de fils amb instal·lació, des d'una visió artística i poètica, íntima i personal, amb el traç de la línia fresca feta de ferro rovellat. Un collage de materials on reconeixem el vestuari amb el tramatge i textura de la seva indumentària recreats il·lustrativament, mesclats en un procés rústic i elaborat. La descomposició de les línies (cap, palma i llibre), en constant moviment, fa difícil obtenir-ne la mateixa imatge per a tots, segons el punt de vista i la mirada que s'hi faci present: viu reflex de la imatge itinerant del Sant, canviant de casa constantment, i passejat en processó per quasi tots els carrers de la vila, acabant amb una entrada a Santa Maria”.


Laura Rocha, de 8 anys, guanyadora del concurs infantil de l'estampeta

D'altra banda, la vilafranquina Laura Rocha Reina, de 8 anys ha estat la guanyadora del 1r Concurs de dibuix infantil de l'estampeta de Sant Fèlix.
Com a novetat, aquest any l'estamper Marc Sadurní i els administradors/es han organitzat un concurs de dibuix infantil de la imatge de Sant Fèlix. L'objectiu, explicaven els administradors, és “fomentar la participació dels infants en la festa i complementar la Festa Major dels Petits/es aportant-li un nou element emblemàtic: la seva estampeta”. Es podien presentar al concurs nens i nenes de 6 a 12 anys. En total hi van participar 54 infants, que darrere dels seus respectius pseudònims van posar en joc la seva creativitat dibuixant l'estampa amb una tècnica totalment lliure.
Després d'una difícil deliberació, els organitzadors/es del concurs van escollir l'estampeta de Laura Rocha Reina, de 8 anys, com a guanyadora.
Totes les estampetes que han participat en el concurs estaran exposades als aparadors de l'oficina de CaixaBank de la plaça Sant Joan a partir del dia 26 d'agost.Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 07/08/2019


Segueix-nos a :