Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
10/06/2019

Recital de poesia i música medievals catalanes divendres al claustre de Sant Francesc

Dolors Miquel i Marc Egea

'Un cor de carn' és un espectacle que neix amb la voluntat d'apropar els textos que ens van veure néixer com a cultura, cap als segles XIII, XIV i XV.

Aquest divendres 14 de juny, a les 21h, al claustre de Sant Francesc hi haurà un recital de poesia i música medievals catalanes dels segles XIII, XIV i XV a càrrec de Dolors Miquel i Marc Egea. Amb el títol Un cor de carn, la poeta Dolors Miquel i el músic Marc Egea han creat un espectacle que neix amb la voluntat d'apropar els textos que ens van veure néixer com a cultura cap als segles XIII, XIV i XV. Amb ells, la nostra realitat com a poble es començà a articular i començà a deixar senyals de la seva existència. Poetes d'aquells temps, procedents d'arreu dels països de parla catalana, i de diferents estaments socials, ens parlen amb veu clara i contundent, amb paraules del nostre segle, d'allò que sempre ha preocupat i ocupat a tot home: l'amor, la mort i el pas del temps. 

La tria de textos els ha fet la poeta Dolors Miquel a partir del llibre Cap home és visible, una antologia de poesia medieval catalana preparada per ella mateixa. La música, a cura d'en Marc Egea, és una selecció de danses medievals i improvisacions a partir de les mateixes, interpretada amb la viola de roda, instrument fascinant que es remunta a l'edat mitjana. 

Dolors Miquel Abellà va néixer en una ciutat amb riu, a la vora d'un turó on feien niu cigonyes i altres aus; un 1960, en plena dictadura franquista. Ha publicat diferents llibres de poesia, l'últim El Guant de Plàstic Rosa va rebre el premi Ausiàs March de poesia (2016), i ha escrit una única obra de teatre, que es va representar al Festival Grec de Barcelona. Ha rebut nombrosos premis, l'han traduïda i ha recitat pel seu país i per alguns altres. Ha escrit puntualment o periòdicament en diaris i revistes culturals. Té una mala salut de ferro. Sap fer ganxet. 

Marc Egea i Ger va néixer a Barcelona l'any 1973. Va fer estudis de filosofia, flabiol, guitarra, viola de roda i harmonia. Inicià la seva carrera com a músic professional l'any 1990. Ha col·laborat en nombroses formacions i artistes de molts diversos estils musicals. Cofundador de projectes com “Kaulakau” i “Alenky” entre d'altres, a més de desenvolupar una tasca musical com a compositor i intèrpret en l'àmbit de la dansa, el teatre i els recitals de poesia. Ha actuat a escenaris de molts llocs del món. Corre el rumor que va tocar en el controvertit grup Electrosonic Monk, però ho ha desmentit en molt diverses ocasions. Ha enregistrat més d'una trentena de discos, tant en solitari com en diverses bandes i per a diversos artistes. Compositor d'obres per a conjunt de metall, cobla, banda simfònica, música de cambra, cor, música electrònica, etc. Autor del llibre Iniciació a la viola de roda, DINSIC, 2008. Actualment, és professor de flabiol i tambor i dirigeix l'Orquestrina Synerenca i la Big Bang Valona. Sap fer arrossos de tota mena. 

Aquest recital s'emmarca en la programació del Cicle Paraules al Claustre i +. L'entrada és gratuïta, però l'aforament és limitat per la qual cosa es prega puntualitat.Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 10/06/2019


Segueix-nos a :