Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
16/10/2019

Aquest cap de setmana arriben les IV Vilajuga a Vilafranca del Penedès

Vilajuga

Enguany commemoraran els 25 anys de la fundació de ‘La Casa dels Estranys’, l’associació juvenil promotora de les jornades

Aquest cap de setmana se celebra a Vilafranca la quarta edició de les jornades lúdiques VilaJuga. El regidor de Joventut,  Miquel Medialdea, celebra “la consolidació d'una proposta lúdica i social d'aquestes dimensions a la vila, a través d'una entitat juvenil que després de 25 anys ha sabut mantenint-se i treballar el seu relleu generacional perquè continuï sent vigent un projecte fonamentalment de caràcter juvenil com ho són les Vilajuga”. Tanmateix, Medialdea ressalta “la capacitat que les Vilajuga han tingut per obrir-se a tots els públics i adaptar-se a l'evolució del món dels jocs tot incorporant noves propostes”. 

Les Vilajuga, diversitat d'espais i de jocs
Jordi Castellví, president de La Casa dels Estranys explica que “com cada any, les VilaJuga estaran organitzades en 4 espais diferenciats però es manté la voluntat d'anar incorporant algunes novetats, mantenint l'essència del que funciona. Les novetats aniran enfocades principalment a l'efemèride de l'entitat i els seus 25 anys, i es preveuen petits moments de reconeixement molt emotius”. 

Espais temàtics:
Imagina: jocs de rol i de simulació. 
Explora: zona per als més petits i públic familiar. 
Mou-te: Activitats que requereixen moure's i desplaçar-se. 
Juga: El plat fort de les VilaJuga. Multitud de jocs i tornejos de taula. 
 
Novetats
Com a principal novetat, s'inaugura una nova zona: l'espai memòria, una exposició que recorre els 25 anys de l'associació juvenil La Casa dels Estranys, amb un petit homenatge a les persones que han estat clau pel desenvolupament de l'associació.

L'espai Explora aquest any es comptarà amb la presència del Capità Vitamines, protagonista d'una campanya de promoció dels beneficis de la dieta mediterrània, de l'equip de pediatria del CAP de Vilafranca. I l'espai Mou-te oferirà alguna sorpresa amb nous jocs d'activitat física i una gimcana organitzada per l'equip de futbol americà Eagles.

Més presència de comerç especialitzat
Vilajuga comptarà amb la presència d'Homoludicus, Double Project, DMZ i GDM, Ca la Madrona, Joguines de fusta i Panxamama, i s'hi afegeix la llibreria El Gerd, que amplia l'oferta al món de la fantasia i els contes. També es compta amb el suport de moltes editorials de Catalunya i Espanya, i amb el patrocini del concessionari Jounou.
El públic assistent podrà adquirir el ja tradicional passaport juganer, que busca animar tothom en participar i obrirà la porta a guanyar lots de jocs de taula. Es realitzaran els sortejos al final de la jornada, tant el dissabte com el diumenge.
També es sortejaran entrades als 3 escape rooms vilafranquins ‘Can Bruna', ‘El Celler 1980' i ‘Roomia' entre els participants a diferents concursos que ja s'han obert a les xarxes socials de les jornades. 

S'espera un gran èxit d'aquestes jornades, i tal com s'aventura Castellví “la previsió és la de mantenir l'afluència de públic de l'any anterior, que va arribar a les 4000 persones”. Medialdea conclou que “com cada any, les jornades tenen el suport del servei de Joventut de l'ajuntament, i és un motiu molt especial poder celebrar els 25 anys d'una entitat juvenil en un context tan popularitzat com les Vilajuga, on l'afluència de persones d'edats molt diverses conviuen per passar una bona estona junta a través del joc”. 

Més informació
www.vilajuga.org
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 16/10/2019


Segueix-nos a :