Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
03/12/2019

La Fira del Gall celebra la 355a edició apostant per la qualitat, la tradició i la sostenibilitat

Fira del Gall

La Fira del Gall tindrà lloc els dies 21 i 22 de desembre al Parc de Sant Julià de Vilafranca, i el dijous 19 de desembre l’actor, guionista i director de teatre, Quim Masferrer, en farà el pregó.

La Fira del Gall arriba a la 355a edició i encara avui dia continua essent l'únic espai de Catalunya que permet descobrir i gaudir tot el procés de l'aviram: de la criança a la degustació. Tradicional i centenària, la fira manté la seva aposta pel Gall del Penedès amb IGP, la gastronomia d'alta qualitat i els vins de la DO Penedès. Enguany, la Fira del Gall se celebrarà el cap de setmana previ al Nadal. Els dies 21 i 22 de desembre, el Parc de Sant Julià de Vilafranca del Penedès tornarà a ser l'epicentre del principal protagonista de la mostra: el Gall del Penedès amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP).

En l'acte de presentació de les novetats de l'edició 2019, celebrada a la sala Alfons XIII de la Família Torres de Vilafranca, la regidora de Promoció Turística, Dolors Rius ha assegurat que “La Fira del Gall és tradició, innovació i té el component del factor humà que uneix criadors, cellers i restauradors”. També ha destacat el valor afegit que “enguany, la fira es posiciona en l'àmbit de la protecció del territori i la promoció de la sostenibilitat a través de mesures per reduir l'ús de plàstics en la senyalística de la fira i a la mostra gastronòmica."

L'alcalde Pere Regull ha conclòs l'acte remarcant el valor que suposa la fira per a la promoció del territori, especialment en les dates nadalenques, “Vilafranca es posiciona a tota la comarca i genera atracció gràcies a la seva part més única i romàntica: el Gall del Penedès, la gastronomia de qualitat i els vins de la DO Penedès.”

L'acte també ha comptat amb la presència de la directora de la Fira del Gall, Pilar Yagüe; el director de la DO Penedès, Francesc Olivella; un representant dels restauradors participants en la mostra, Oriol Llavina i el president de l'Associació de Criadors de la Raça de Gallines Penedesenca, Rafael Moliner.

Novetats
Una de les novetats més destacades de la 355a edició de la Fira del Gall és la celebració del 1r Concurs del Millor plat cuinat amb Gall del Penedès amb IGP. Els sis restauradors de la Mostra gastronòmica seran els participants del concurs, avaluat per tres experts gastronòmics: la finalista del programa de TVE Masterchef Junior, Aina Roglan; l'influencer gastronòmic, Pau López @factorgastronòmic, i el periodista i director de la revista Cuina, Josep Sucarrats.

Una altra de les novetatsés l'Aula de cuina, a la plaça de la gastronomia, amb sis classes magistrals de cuina de Gall del Penedès. Amb aquesta proposta, la fira aposta per recuperar la transmissió del coneixement de la cuina del gall d'una manera didàctica i oberta al públic. 

Com ja és habitual, la Fira del Gall comptarà amb el tradicional Mercat d'aviram, la Mostra gastronòmica, el Celler Penedès, que comptarà amb la Sala de Tast i la Fira d'Artesania, així com la possibilitat de participar en un ampli ventall d'activitats familiars durant tot el cap de setmana. Com cada any també es durà a terme la Mostra de Bestiari Festiu de Ploma, que enguany arriba a la XXIIIa edició. Finalment, la plaça de l'Exposició d'Aviram reunirà els millors exemplars de raça de Gallines Penedesenca.

Quim Masferrer pronunciarà el pregó de la Fira del Gall 2019
La 355a edició de la fira s'inaugurarà el pròxim dijous 19 de desembre a les 20 h a l'auditori del Vinseum a càrrec de l'actor, guionista i director de teatre, Quim Masferrer. Per garantir l'aforament permès a l'auditori del Vinseum, totes les persones que vulguin assistir al pregó hauran de recollir la seva entrada gratuïta a partir del dia 10 de desembre a l'Oficina de Turisme de Vilafranca del Penedès (màxim 2 entrades per persona).Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 03/12/2019


Segueix-nos a :