Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
29/07/2020

La Policia Local imposa 100 denúncies per no portar mascareta i 12 per consum d’alcohol a la via pública

Infografia

Portar mascareta és obligatori, excepte per a infants menors de 6 anys, persones amb malalties respiratòries o si s’està menjant o bevent.

La Policia Local de Vilafranca del Penedès ha imposat des que es va anunciar l'obligatorietat de portar mascareta en els espais públics un total de 100 denúncies a ciutadans. Cal recordar que portar mascareta és obligatori, excepte per a infants menors de 6 anys, persones amb malalties respiratòries o si s'està menjant o bevent. L'Ajuntament de Vilafranca fa una crida una vegada més a complir amb aquesta mesura, així com amb el rentat freqüent de mans i la distància de seguretat d'1,5m per tal de disminuir les possibilitats de contagi de la COVID-19. 

D'altra banda, en els darrers dies la Policia Local de Vilafranca també ha imposat un total de 12 denúncies pel consum de begudes alcohòliques a la via pública alterant l'ordre. El regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, avisa que, amb la prohibició decretada ahir per la Generalitat i que entra en vigor a partir d'avui dimecres de prohibició del consum compartit de begudes alcohòliques a la via pública per a la contenció de la COVID-19, “la Policia Local serà estarà especialment amatent a controlar aquest comportament irresponsable i incívic i els punts on s'hi ha detectat darrerament com alguns pàrquings i parcs”. El regidor recorda que la Policia Local ja porta més de 250 denúncies per actes incívics a la via pública durant el que portem d'any i que la infracció per fer “botellades” està tipificada com a greu i pot comportar multes d'entre 3.000 i 15.000 euros. Montfort insisteix que les “botellades”, a banda de les evidents molèsties al veïnat i els actes d'incivisme que se'n deriven en molts casos, “són un dels comportaments de risc més perillosos per a possibles rebrots del virus, per la qual cosa és especialment rellevant extremar totes les precaucions per evitar-les”.

Servei essencial
La Policia Local de Vilafranca, com a servei essencial i indispensable, ha dut a terme des de la declaració de l'estat d'alarma un total de 1.800 intervencions que hi estan relacionades, entre aquestes 170 serveis realitzats per col·laborar amb altres departaments de l'Ajuntament com el repartiment mascaretes, de targetes menjador, d'autoritzacions per al Rebost Solidari, la recollida i distribució de bates, viseres i EPI's a les residències, hospitals, etc. També s'han imposat en aquest període un total de 1.563 denúncies per desobediència lleu de les normes de l'estat d'alarma, principalment per circulacions indegudes per la via pública. 

La Policia Local de Vilafranca també ha liderat i coordinat un total de 10 actes de reconeixement al personal sanitari de l'Hospital i Residències de Vilafranca i comarca.Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 29/07/2020


Segueix-nos a :