Administració Oberta - Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Traducció no oficial gentilesa de Google

Administració Oberta

Sol·licitar fulls oficials de reclamació/denúncia/queixa

Per a fer ús de la funcionalitat de tràmits preferits has d'estar validat

SUSPENSIÓ DE TERMINIS ADMINISTRATIUS ARRAN DE LA CRISI SANITÀRIA PER LA COVID-19, I REINICI A PARTIR DE L’1 DE JUNY

Per tal de gestionar adequadament la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 (coronavirus), la disposició addicional 3ª del Reial decret 463/2020, de declaració de l’estat d’alarma, va establir la suspensió dels termes i la interrupció de terminis dels procediments administratius.

Aquesta suspensió va tenir lloc automàticament des del 14 de març de 2020. Tingueu present que d’acord amb l’article 9 del Reial decret 537/2020, de 22 de maig (BOE 23 de maig), i malgrat que l’estat d’alarma continua vigent, els terminis de tots els procediments es reinicien a partir del dilluns dia 1 de juny de 2020 (si es computen en dies hàbils a partir del 2 de juny, ja que l’1 de juny és festiu a Vilafranca).

Termini de la sol·licitud

Tot l'any

TRÀMIT MUNICIPAL

Els fulls de reclamació / denúncia són un mitjà que l'Agència Catalana del Consum de la Generalitat de Catalunya, conjuntament amb els establiments comercials, posa a disposició de les persones consumidores i usuàries perquè puguin formular denúncies i reclamacions allà mateix on es produeix el fet que les motiva.
Un cop emplenades les dades, cal que s'adjuntin tots els documents rellevants relacionats amb la denúncia o reclamació efectuada, així com les proves que es puguin aportar (factures, contractes, fotos, informes...). 
L'exemplar per a l'establiment s'ha de quedar al lloc on es fa la reclamació i la persona consumidora ha de conservar l'"exemplar per a la persona consumidora".
Els comerciants i empresaris estan obligats a donar resposta a les persones consumidores que els adrecin queixes, reclamacions o incidències derivades de la relació de consum, tan aviat com sigui possible i, en qualsevol cas, en el termini màxim d'un mes.
Si la persona consumidora o usuària no rep cap resposta o no està conforme amb la resposta de l'empresa haurà de trametre el full destinat a l'Administració com més aviat millor a un organisme de consum (OMIC, OCIC, Agència Catalana del Consum, associació de persones consumidores...).

Preu:

Tràmit gratuït

Informació general

Qui el pot demanar?
Els responsables dels comerços, empreses de serveis o professionals de Vilafranca del Penedès.
Procediments
Es poden demanar exemplars triplicats de forma presencial a l'Oficina d'Atenció Ciutadana -OAC- o al Servei de Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Vilafranca, dins dels respectius horaris d'obertura, o bé descarregar-se l'imprès i lliurar-ne 3 còpies a la persona consumidora. Temps mitjà de resolució
Lliurament immediat
Silenci administratiu

Per la naturalesa del tràmit no es contempla

ObservacionsImpresos del tràmit

Com es pot tramitar

Presencialment
Oficina d'Atenció Ciutadana
Cort, 14, baixos
Tel. 93 892 03 58

Classificació del tràmit

Pàgina inicial de Tràmits

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 29/05/2018


Segueix-nos a :