Administració Oberta - Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Traducció no oficial gentilesa de Google

Administració Oberta

Sol·licitud per realitzar cremes agrícoles

Per a fer ús de la funcionalitat de tràmits preferits has d'estar validat

SUSPENSIÓ DE TERMINIS ADMINISTRATIUS ARRAN DE LA CRISI SANITÀRIA PER LA COVID-19, I REINICI A PARTIR DE L’1 DE JUNY

Per tal de gestionar adequadament la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 (coronavirus), la disposició addicional 3ª del Reial decret 463/2020, de declaració de l’estat d’alarma, va establir la suspensió dels termes i la interrupció de terminis dels procediments administratius.

Aquesta suspensió va tenir lloc automàticament des del 14 de març de 2020. Tingueu present que d’acord amb l’article 9 del Reial decret 537/2020, de 22 de maig (BOE 23 de maig), i malgrat que l’estat d’alarma continua vigent, els terminis de tots els procediments es reinicien a partir del dilluns dia 1 de juny de 2020 (si es computen en dies hàbils a partir del 2 de juny, ja que l’1 de juny és festiu a Vilafranca).

Període de tramitació

Tot l'any, a excepció del 15 de juny al 15 de setembre.

TRÀMIT MUNICIPAL

Mentre duri l'estat d'alarma pel COVID-19, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha habilitat un canal a la seva pàgina web per tal que aquelles persones que necessitin realitzar cremes de restes agrícoles com a part de la seva activitat ho puguin sol·licitar.
http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/medi-natural/gestio-forestal/
Aquestes autoritzacions estan destinades exclusivament a les persones que es dediquen a les activitats agràries.

D'acord el que disposa el Decret 64/1995, pel que fa a mesures de prevenció d'incendis forestals, s'estableixen per als terrenys forestals i la franja de 500 metres que els envolta els següents períodes i procediments:

· COMUNICACIÓ: del 16 d'octubre al 14 de març. Les persones que necessitin fer foc cal que ho comuniquin prèviament adreçant-se a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament i, al mateix moment, se'ls entraran les dades a l'aplicatiu dels Agents Rurals.

· AUTORITZACIÓ: del 15 de març al 15 d'octubre. En aquest període queda prohibit encendre foc sense una autorització prèvia. Per a obtenir l'autorització dels Agents Rurals, cal dirigir-se a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament, on es gestionarà la vostra petició.

· PROHIBICIÓ: no obstant el termini anterior, del 15 de juny al 15 de setembre resta totalment prohibit encendre qualsevol mena de foc a les diferents poblacions que es citen a l'annex del Decret 64/1995 sense una autorització expressa i excepcional del director general de Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

Els terminis poden variar excepcionalment ateses les condicions climàtiques, perllongant-se les mesures per evitar incendis si fos necessari.

Preu:

Tràmit gratuït

Informació general

Qui el pot demanar?
- La persona interessada o afectada pel tràmit.
- Un/a representant degudament autoritzat/da.
Observacions
A Vilafranca del Penedès, s'entén com a zona forestal:

- La zona forestal del cim de la muntanya de Sant Pau
- La zona forestal de La Serreta
- El bosc de ribera de la riera de Llitrà
- El bosc de ribera que apareix de manera puntual al voltant de la riera de l'Adoberia

Documentació necessària

DNI del sol·licitant

Com es pot tramitar

Presencialment
Oficina d'Atenció Ciutadana
Cort, 14, baixos
Tel. 93 892 03 58

Classificació del tràmit

Pàgina inicial de Tràmits

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 20/05/2020


Segueix-nos a :