Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Residus

L'Ajuntament de Vilafranca és l'ens encarregat de fer una correcta gestió dels resius municipals i de definir els diferents sistemes de recollida més adequats segons les necessitats de la vila.

Prevenció de residus

Com podem allargar la vida de molts dels objectes que tenim i generar menys brossa?

A Vilafranca hi ha diversos comerços i tallers on es poden reparar objectes, i comprar-ne de segona mà, i fires on comprar objectes de segona mà o intercanviar-los. També hi ha nombroses aplicacions que permeten comprar i vendre objectes de segona mà (Vibbo, Wallapop, Milanuncios, etc.). I si no, podem plantejar-nos de donar-ho a algun conegut o entitat a qui pensem que li pot fer servei.

A l’hora de comprar, és important evitar els productes d’un sol ús, sobretot si són de plàstic, ja que es fabriquen amb petroli i triguen molts anys a desaparèixer del medi.

>> Més informació sobre comerços de segona mà i botigues de reparacions; fires d'intercanvi; consells per a la prevenció de residus en festes i la campanya 'Vilafranca lliure de plàstics' al web del servei de Medi Ambient.

Gestió de residus
 • Tipus de residu
  Recollim diferenciadament les diferents fraccions dels residus municipals amb la finalitat de poder-les reciclar. (+)
   
 • Tipus de recollida de residus
  Al municipi de Vilafranca hi conviuen diferents tipus de recollida de residus per tal de donar servei a les diferents necessitats de la vila. (+)
   
 • Deixalleries
  El municipi de Vilafranca compta amb les instal·lacions de la deixalleria municipal i també amb el servei de la deixalleria mòbil, que s'acosta a tots els barris. (+)
Normativa

Podeu consultar la normativa vigent en matèria de gestió de residus a l'apartat corresponent del web de Agència de Residus de Catalunya.

Podeu consultar les ordenances fiscals i municipals (art. 9 de l'ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana) en matèria de gestió de residus, en els següents documents pdf:

Indicadors de gestió de residus

Podeu consultar indicadors en matèria de gestió de residus en els següents documents.

Aquesta informació ha estat útil?
 Envia'ns un suggeriment

pujar inici