Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

10 participants del programa de mesures actives de la Renda Mínima d’Inserció fan pràctiques no laborals a 8 empreses de Vilafranca

21 de juny de 2016

En el marc del programa de mesures actives de la Renda Mínima d’Inserció que s’està desenvolupant des de la regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, 10 dels participants han realitzat pràctiques no laborals en empreses de Vilafranca del Penedès, de diferents sectors d’ocupació.
El programa de Mesures Actives de la RMI, subvencionat per la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i pel Fons Social Europeu, així com pel mateix Ajuntament de Vilafranca, consisteix en la realització d’itineraris d’inserció sociolaboral per a persones perceptores de la RMI. 
El programa inclou accions d’orientació laboral, formació en competències clau i personals, així com també pràctiques en empreses per al desenvolupament de les competències professionals a través de l’aprenentatge productiu en el context real de treball. 
En l’edició d’enguany, 8 empreses de Vilafranca del Penedès han col•laborat amb el Programa de Mesures actives d’inserció, valorant molt positivament l’experiència i el treball realitzat entre aquestes i els participants. Les següents empreses col•laboradores que han acollit als participants en pràctiques són: el restaurant Bistronòmic, Supermercat Sabeco/Simply, Pintures Jané, la Pastisseria Bertran, el Restaurant La Pelegrina, Limpiezas Jiménez y Espinosa, la Fundació Alkantara i el Forn i Pastisseria Salma.
Les pràctiques han permès als participants ampliar el seu currículum professional i formar-se en un ofici que els interessa i els motiva. Des del servei d’Ocupació i Formació s’agraeix a les empreses que han col•laborat en el programa de Mesures Actives d’inserció acollint als alumnes en pràctiques i pel suport que han ofert a la millora de l’ocupabilitat de les persones que es troben en situació d’atur des de fa molt de temps. Aquestes empreses han pogut conèixer persones motivades per treballar per si en un futur tenen necessitats de cobrir algun lloc de treball.

pujar inici