Ajuntament de Vilafranca del Penedès
>> INCIDÈNCIA DEL SERVEI DE LA WEB MUNICIPAL

Per motius aliens a l'Ajuntament de Vilafranca, alguns serveis de la web municipal no estan operatius. Estem treballant per restablir-los al més aviat possible. Disculpeu les molèsties.

Notícia

Ja estan obertes les inscripcions a la cursa 10K Vilafranca del proper 30 de gener

15 de desembre de 2021

Avui dimecres s’han obert a la pàgina web www.10kvilafranca.org les inscripcions a la cursa 10k Vilafranca, que es disputarà el proper 30 de gener, a les 11h, en el tradicional circuit urbà.

Ahir al vespre es va presentar la cursa, que com cada any organitzen Fondistes Penedès i l’Ajuntament de Vilafranca. La regidora d’Esports de l’Ajuntament, Anna Doblas, explicava que després d’haver d’anul·lar la cursa de l’any passat per la pandèmia, hi ha moltes ganes de tornar a córrer i desitjava que sigui una cursa “com les d’anys anteriors en el marc d’una jornada festiva i il·lusionant, però adaptant-nos a les circumstàncies d’estar encara en pandèmia”. Les inscripcions s’allargaran fins al 9 de gener o fins arribar als 1.200 corredors, que és el límit que s’ha fixat per a aquesta edició.

Enguany no se celebrarà la Fira del Corredor i els participants hauran de recollir el dorsal les setmanes prèvies a la Cursa al Complex Aquàtic o rebre'l per missatgeria a casa. L’opció es tria en el moment de fer la inscripció.

El circuit té una llargada de 5 kms, al qual s’hi fan 2 voltes, és pla i ràpid, per la qual cosa és propici per a fer-hi grans registres. A més a més, és completament urbà pel centre de Vilafranca. El circuit, amb sortida i arribada a la rambla Sant Francesc, i els jutges estan homologats oficialment per la Federació Catalana d’Atletisme.

Per part de Fondistes Penedès, Jaume Boquera i Raimon Palau, es mostraven satisfets de poder tornar a córrer en un circuit “amb unes condicions òptimes per fer bones marques. Hem d’agrair als 120 voluntaris i voluntàries que es pugui desenvolupar amb una seguretat total”.

Els preus d’inscripció es mantenen en els 10 euros i hi haurà els premis habituals. L’entrega de premis es farà a partir que arribi el primer/a corredor/a i es lliuraran els premis als 5 primers homes i a les 5 primeres dones de la general, i resta de premis, a partir de les 12.30h: 1 premi per categoria. Els que tinguin premi a la general no en tindran a la seva categoria. Premis especials per als 3 primers masculins i femenins local.

480 persones ja estan inscrites a la cursa, ja que van adquirir el pack que els permetia córrer a la Mitja Marató de l’Espirall i a la 10K.

Mini 10K

Prèviament a la 10k, hi haurà la cursa familiar i solidària Mini 10K, que enguany tindrà limitat el número de participants a 1.000 persones. Les inscripcions s’hauran de fer també online a la mateixa web i les inscripcions estaran obertes fins al 20 de gener o fins a esgotar el límit de 1.000 persones. Els 2 euros de drets d’inscripció aniran destinats al projecte de l’associació Autisme amb Futur per dotar de pictogrames el CAP Vilafranca Nord per així millorar la qualitat de vida de les persones amb TEA. Hi haurà una samarreta commemorativa d'obsequi que es podrà recollir al Claustre de St. Francesc, el divendres 28 i dissabte 29 de gener, amb activitats familiars que durà a terme el programa Infància i Dieta Mediterrània (INFADIMED) de l’Institut Català de la Salut.

En aquest sentit l’acte de presentació hi van assistir Eva Casan, directora de l’Equip territorial de Pediatria, Jordi Fernàndez, responsable del Projecte Infadimed de l’ICS, i Verònica Masdeu, presidenta de l’Associació Autisme amb Futur.

Per cloure la presentació la regidora d’Esports, Anna Doblas, va afirmar que era important no perdre la il·lusió per organitzar esdeveniments i agrair l’esforç de l’organització “perquè no és gens fàcil organitzar en la situació sanitària en què ens trobem. Faig una crida a tothom a preparar-se, perquè encara hi ha temps, i a córrer a la 10K i que acabi sent una jornada festiva d’il·lusió i esport a Vilafranca”.

ODSODS3ODS5ODS8ODS17

pujar inici

Accessibilitat