Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

24 alumnes han finalitzat l’Escola Taller que ha restaurat el claustre de Sant Francesc

20 de novembre de 2007
també hi van ser presents el regidor de Treball, César Martín, i regidora coordinadora de l’Àrea de Promoció i Comunicació, Maria Batet, a més de tots els professors i monitors de l’Escola Taller i els alumnes que han finalitzat la formació que van rebre el diploma corresponent.
L’Escola taller Patrimoni Claus-3 és el setzè projecte de formació i ocupació que l’Ajuntament de Vilafranca ha executat de forma gairebé contínua des de l’any 1986. Més d’un miler de persones han trobat una oportunitat per formar-se treballant i per millorar la seva ocupabilitat a través d’aquestes propostes.
Els projectes d’escola taller, tallers d’ocupació i cases d’oficis han representat també una aportació important per a la revaloració dels elements de patrimoni històric, arquitectònic i cultural de la ciutat. En aquesta ocasió, el projecte ha suposat una actuació en l’accés des de la via pública al claustre de Sant Francesc i la rehabilitació de les sales annexes al Claustre, a la planta baixa.
Hi ha hagut intervencions arqueològiques, que van permetre la detecció d’un inhumat o d’una arcada de 4 metres de longitud que ha confirmat les grans proporcions que devia tenir originàriament el convent franciscà avui desaparegut. S’han fet també intervencions de restauració (pintures murals, elements petris) i intervencions estructurals (consolidació sala d’acollida, reforç columnata).
El projecte d’Escola Taller Patrimoni Claus-3 ha comptat amb un pressupost de 976.525 euros, finançats pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Fons Social Europeu i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès. Hi han participat 46 alumnes, dels quals 245 han finalitzat l’escola. A partir de la finalització de l’Escola Taller es continuarà el seguiment del procés d’inserció al món laboral o al sistema educatiu des del mateix Centre de Formació Ocupacional Francesc Layret.

pujar inici