Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

2a Setmana de la Mobilitat Internacional del SIAJ

11 de abril de 2017

Cicle d’activitats per a joves orientades a la mobilitat internacional a l’estiu, del 3 al 10 de maig

En el marc de l’assessoria de mobilitat internacional del Servei d’Informació i Assessorament per a Joves – SIAJ-, es presenta la segona Setmana de la Mobilitat Internacional, que es durà a terme del 3 al 10 de maig. Una proposta d’activitats obertes, orientades a oferir als joves de 16 a 30 anys eines per viure experiències internacionals durant aquest estiu. La setmana dóna continuïtat a la proposta del passat mes de novembre, on es plantejava donar a conèixer els àmbits en què l’assessoria de mobilitat podia oferir assistència. 

Aquesta segona edició planteja noves línies d’acció i uns continguts pensats perquè els joves puguin acabar de decidir-se si emprendre una experiència internacional aquest estiu. En aquest sentit, el regidor de Joventut, en Miquel Medialdea, destaca “la importància que els joves tinguin experiències internacionals i que existeixen recursos perquè qualsevol jove puguin accedir-hi, sense que el vessant econòmic en sigui un impediment”. 

La Segona Setmana de la Mobilitat Internacional inclou un seguit d’activitats complementàries sobre les opcions existents i, alhora, promoure la participació:

•    Cicle de tallers, del 3 al 10 de maig del 2017. Tallers pràctics  per promoure la mobilitat, oferint eines perquè l’experiència internacional sigui accessible als joves en els àmbits del voluntariat, la recerca de feina per a l’estiu i l’opció de viatjar de manera econòmica, a través de les xarxes d’intercanvi. 
•    Participació juvenil. A través del passaport de la Segona Setmana de la Mobilitat (es pot aconseguir al SIAJ), s’encoratja als joves a participar en un mínim de dues activitats per poder participar en el sorteig d’una guia de viatges. També es potencia la participació a través de la xarxa instagram, proposant compartir imatges del que considerin #indeixable per anar de viatge a l’estiu. El destí més proposat servirà com a exemple en el taller de preparació conjunta d’un viatge ètic de baix cost. 
•    Bonus track. S’ofereix a les persones membres d’associacions i entitats una formació específica per consolidar les bases per realitzar un projecte internacional. Aquesta activitat s’ofereix específicament a les entitats que la sol•licitin.

Tots els tallers es realitzaran a dos quarts de set de la tarda, i són els següents:

3 de maig. Work abroad! Recull de propostes per a trobar feina a l’estranger durant els mesos d’estiu. Les propostes inclouen opcions per a les persones amb escassa experiència laboral o, fins i tot, sense un gran domini de la llengua pròpia del territori de destí. 
4 de maig. Volunteer and grow! Aquest taller ofereix els recursos disponibles per dur a terme algun voluntariat a l’estranger. Aquesta és una opció molt present per als joves que tenen l’ambició d’incidir en el seu entorn i de contribuir a la transformació social. Aquestes experiències són, a més, una eina de creixement personal molt valorada en el món acadèmic i professional. 
8 de maig. Participez dans un SVE! El servei de voluntariat europeu (SVE) és un projecte finançat per la UE que permet viatjar i residir durant uns mesos, i fins a un màxim d’un any, a qualsevol país de la UE mentre els joves col•laboren amb una entitat local. 
10 de maig. Plan your own trip! En aquest taller es planificarà conjuntament amb els participants una proposta de viatge molt econòmic tot donant a conèixer diferents xarxes d’intercanvi. El destí exemple serà aquell que hagi rebut més mencions a través de l’activitat #indeixable.

Tota la programació és gratuïta i es realitzarà al Servei d’Informació i Assessorament per a Joves - SIAJ (C/ de la Fruita, 13). 
Per participar-hi només cal fer inscripció prèvia a través de l’enllaç: http://bit.ly/setmanamobilitat o bé acostar-se al  SIAJ, en horari d’atenció al públic, de dilluns a divendres de les 11 a les 14 hores; i dilluns i dimecres de les 17 a les 20 hores. Les inscripcions restaran obertes fins el dia 28 d’abril

Tota la informació a http://joventut.vilafranca.cat 

pujar inici

Accessibilitat