Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

3 personalitats defensores dels drets humans seran a Vilafranca dijous 4 d’abril

26 de març de 2019

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès per segon any consecutiu s’incorpora a la xarxa Ciutats Defensores dels Drets Humans en la qual participen 11 ajuntaments catalans; la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Institut Català Internacional per la Pau, amb el suport del  Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.
Aquesta xarxa de Ciutats Defensores dels Drets Humans vol donar a conèixer la feina dels defensors i defensores els drets humans d’arreu, ajudant a conscienciar la ciutadania de les ciutats participants sobre la necessitat d’integrar la defensa dels drets humans en la nostra tasca quotidiana. 
El programa preveu l’estada a Catalunya d’un grup de defensors i defensores dels drets humans procedents de diversos països, durant un període d’uns sis dies per a realitzar una sèrie d’activitats de diferent tipus (xerrades, trobades, reunions institucionals, visites a escoles,…) que serviran per donar a conèixer la tasca dels defensors/es i la importància de recolzar-los.
A Vilafranca, concretament, des del Servei de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament, es preveuen dues activitats el dia 4 d’abril, la primera dedicada a alumnat de centres educatius de la vila i la segona oberta a totes les persones interessades.
Dimarts 4  d’abril , a les  10h, al Teatre Casal- Societat La Principal 
Xerrada “Dues vivències, dues experiències, dos testimonis de la lluita pels drets humans a l’Amèrica Llatina: Amanda Quijano i Leonard Rentería”, adreçat a l’alumnat de secundària i Cicles formatius. Els centres que ja han confirmat la seva participació són  l’Escola Sant Josep i l’ IES Alt Penedès.
Amanda Quijano, defensora dels drets de les dones i membre de la Colectiva Feminista del Salvador, entitat de la Red Salvadoreña de Defensoras de Derechos Humanos. Quijano coordina temes vinculats a la joventut, als drets sexuals i reproductius i a la incorporació de la perspectiva de gènere a les polítiques públiques. És voluntària també a La Radio de Todas, un espai d’expressió de diferents sectors de dones i joves. 
Leonard Rentería, poeta, raper i activista que treballa per enfortir les comunitats afrodescendents de Buenaventura (Colòmbia). Participa en diverses iniciatives socials i comunitàries, denuncia la corrupció des de la ràdio, i dirigeix Eleggua Comunicaciones, un projecte de transformació col•lectiva del territori. Ha patit desplaçament forçat intern per amenaces de mort, i ha retornat a Buenaventura amb un esquema de protecció.  
Dijous 4 d’abril, a les 19h, a l’Escorxador de Vilafranca
Xerrada Drets Humans al Sàhara Occidental: Hassana Aalia i l’entitat ACAPS Wilaia Penedès, adreçada a tothom.
Hassanna Aalia,  defensor dels drets del poble sahrauí refugiat al País Basc. Nascut als territoris ocupats, des de petit es va involucrar en la protesta no violenta contra l’ocupació marroquina al Sàhara Occidental. El seu compromís li ha costat més d’una quinzena de detencions, tortura i finalment l’exili. Actualment realitza tasques de coordinació de diverses entitats de solidaritat amb el Sàhara i treballa per fer incidència al Consell de Drets Humans de les Nacions Unides.
ACAPS Wilaia Alt Penedès, és una entitat sense ànim de lucre, secció de l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí (ACAPS) que promou i coordina el suport polític i humanitari de Catalunya al poble sahrauí. 
 

pujar inici

Accessibilitat