Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

37 persones ja tenen tarja biceberg

18 de febrer de 2008
Des que el passat 4 de febrer es van començar a distribuir les targes per utilitzar gratuïtament el Biceberg, l’aparcament soterrat de bicicletes que es troba a l’aparcament de l’Estació d’Autobusos, un total de 37 persones ja disposen de les targes per fer-ne ús. D’aquestes 37 persones, 32 són persones de Vilafranca i 5 de diferents municipis de la comarca.

El biceberg és un sistema d’aparcament subterrani automàtic que rep i retorna la bicicleta a peu de carrer. Està instal·lat al costat de l’aparcament de l’Estació d’Autobusos, tocant a l’avinguda d’Europa. La Direcció General de Transports de la Generalitat s’ha fet càrrec de la seva instal·lació i l’Ajuntament de Vilafranca n’assumeix el manteniment. L’aparcament disposa d’un sistema de control d'accés intel·ligent i té una capacitat per a 46 bicicletes.

Tothom qui estigui interessat a utilitzar aquest servei ha de passar per l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Vilafranca, a la planta baixa de la Casa de la Vila, i signar un contracte. Un cop signat, se li dóna una tarja xip que li permet tenir accés a la utilització de l’aparcament subterrani i un fulletó explicatiu sobre el funcionament del biceberg. Un cop es disposa de la tarja xip, per accedir a una plaça d'aparcament, cal teclejar un número d'identificació personal (PIN), que actua com a sistema de verificació de l'usuari i que permet fer les operacions d'aparcament i retirada de la bicicleta.

pujar inici