Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

3a Mostra de Curtmetratges Vilafranca Roda Solidaritat

27 de abril de 2016

La tercera edició del projecte Vilafranca Roda Solidaritat torna a la seva fase final amb la presentació de la 3a Mostra de Curtmetratges “Vilafranca Roda Solidaritat”, que organitzen el Servei de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca, conjuntament amb la Fundació Tus Ojos, amb el suport de la Diputació de Barcelona, la col·laboració del Cine Club Vilafranca  i la participació de tres centres educatius de Vilafranca: l’Escola Municipal d’Art Arsenal, l’Institut Milà i Fontanals i la Fundació L’Espiga. La sessió tindrà lloc el proper divendres 6 de maig, a les 19h, a la sala Zazie del Cinema Casal.

Vilafranca Roda Solidaritat és un projecte d’educació en valors, amb un clar protagonisme de l’alumnat dels centres educatius, que experimenten el llenguatge audiovisual com a eina per a expressar la seva visió de la solidaritat en situacions de la seva pròpia realitat.
Els curtmetratges d’aquesta edició de “Vilafranca Roda Solidaritat” tracten precisament de la solidaritat entesa com a capacitat per a empatitzar amb els altres. Els curtmetratges Ghada i Llum de Llibertat de l’Institut Milà i Fontanals i El Pañuelo de l’Arsenal expliquen, des de la perspectiva juvenil, la història dels refugiats del pròxim orient i una imaginada acollida a la comunitat de Vilafranca, amb tota la seva problemàtica, els seus beneficis i les seves contradiccions. Per la seva part, els altres dos curtmetratges de l’Arsenal, Un Grano de Arena, al millor estil de vídeo viral d’Internet i Experimento Social, en forma d’espot publicitari aborden la temàtica de l’ajut a les persones que més vulnerables per a aconseguir el desenvolupament humà.

En aquesta edició, per primer cop i de manera especial, s’incorpora a la mostra un documental sobre la Fundació L’Espiga, mitjançant el qual es podrà conèixer el treball d’aquesta organització amb les persones amb discapacitat i les seves famílies, explicant la realitat complexa i a la vegada altament estimulant de qui forma part, d’una forma o d’una altra, d’aquesta institució. Com ja és habitual, en la mostra s’oferirà informació a la ciutadania, sobre les organitzacions que treballen dia a dia, any rere any, a Vilafranca a l’àmbit de la solidaritat i la cooperació.

Aquest projecte de sensibilització i reflexió sobre els valors de la solidaritat i la cooperació mitjançant el cinema, ha tingut diferents etapes. Al desembre de 2015 es van treballar a l’aula les temàtiques de cinema i valors així com les idees per als guions dels curtmetratges. El rodatge es va portar a terme durant el primer trimestre d’enguany.  Ara, en aquest acte obert al públic es presenten les realitzacions amb la participació dels seus creadors, dels representants de les organitzacions i dels promotors del projecte. 

Els cinc curtmetratges i el documental que es presentaran en la mostra estaran disponibles, a partir de la segona quinzena del mes de maig, en el  portal www.tusojos.cat.

 

pujar inici

Accessibilitat