Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

400 alumnes participen en els concerts finals del programa +MÚSICA

17 de maig de 2023

Uns 400 alumnes de vuit centres educatius de Vilafranca han participat als tres concerts finals del programa + MÚSICA, dos d'instruments de vent i un de corda, que s’han fet a l’Auditori Maria Rosa Juncosa aquest mes de maig. Els joves intèrprets, tots ells de 4t, 5è i 6è de primària i també de 1r i 2n d’ESO, han tingut l’oportunitat de tocar junt amb el seu grup-classe en un escenari professional i han ofert uns concerts molt emocionants on tots els assistents han gaudit de les peces que s’han interpretat.

+MÚSICA és un programa impulsat per l’Ajuntament de Vilafranca que promou l’aprenentatge d’un instrument dins l’escola, amb la participació de tot l’alumnat del grup-classe formant part d’un grup musical. Des de l’Ajuntament s’ofereix durant quatre anys el suport de professorat especialista de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet i es cedeix temporalment un banc d’instruments per tal que l’escola engegui i consolidi el projecte.

El programa +MÚSICA va néixer el curs 2016-2017 i s’ha anat consolidant fins a dia d’avui. La implicació de tots els agents participants és la clau de l’èxit d’aquest projecte, en el que han participat un total de set escoles de primària (Mas i Perera, Pau Boada, Baltà i Elias, Sant Josep, Estalella  i Graells, Dolors  Piera i Sant Ramon de Penyafort) i un institut (Milà i Fontanals), que s’ha afegit amb voluntat de donar continuïtat a l’alumnat que finalitza l’etapa escolar i s’incorpora a secundària. Un total de 1.200 infants han passat al llarg d’aquests anys pel +MÚSICA, que potencia l'aprenentatge musical connectant l'ecosistema educatiu local a través del treball en xarxa. D’aquesta manera, s’afavoreix la igualtat d'oportunitats a través del treball col·laboratiu dels centres educatius de primària i de secundària amb l’Escola Municipal de Música.

Aquest activitat està emmarcada en l’estratègia de l’Aliança Educació 360 a la qual està adherida el municipi de Vilafranca.

pujar inici