Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

8 persones participaran al projecte “Recuperar l’expectativa del dret de jubilació”

15 de juny de 2016

L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès va obrir el mes d’abril passat una convocatòria per a la contractació de Plans d'ocupació d'interès públic i caràcter social per tal de recuperar l'expectativa del dret de jubilació, és a dir, completar el període de cotització necessari per accedir a la pensió de jubilació.

Un cop finalitzat el període de sol.licituds, un total de 8 persones podran participar en aquest projecte, adreçat a persones majors de 60 anys, que estiguin en situació d'atur i inscrites a l'Oficina de Treball com a demandants d'ocupació no ocupats i que estiguin en situació legal de desocupació. Aquestes persones necessiten entre 3 i 10 mesos de cotització per accedir a la pensió de jubilació, tal com preveien els requisits.

L'Ajuntament de Vilafranca formalitzarà amb aquestes persones un contracte d'entre 3 i 10 mesos de durada, amb una jornada laboral del 100% en diferents àrees municipals. Les contractacions es duran a terme entre el juliol del 2016 i l'abril del 2017. El programa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, en el marc del Pla “Xarxa de Governs locals 2016-2019”. És un programa que a més de garantir la jubilació a persones que han estat cotitzant molts anys, també es garanteix el suport econòmic al nucli familiar que pot veure's afectat especialment per la crisi econòmica.

Més informació

 

pujar inici

Accessibilitat