Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

El proper curs escolar 2022-2023 començarà amb nous perfils professionals en l’FP i els programes de formació i inserció

12 de abril de 2022

El curs vinent els ensenyaments professionals a la comarca de l’Alt Penedès seguiran oferint una oferta educativa variada però que, a més, presentarà diverses novetats per continuar adaptant-se a les necessitat socials i empresarial del moment. 

Una de les novetats en la formació professional de grau superior, és la nova titulació del cicle de mecatrònica industrial de la família professional d’instal·lació i manteniment. Aquest cicle s’impartirà el proper curs escolar 2022-2023 a l’Institut Alt Penedès de Vilafranca del Penedès, en substitució del CFGS de programació de la producció en fabricació mecánica. Amb aquesta especialitat formativa es pretén qualificar als estudiant per a l’ocupació d’un perfil professional amb alta inserció i molt demandat en la nostra comarca.

La segona novetat, és l’ampliació de programes de formació i inserció (PFI) a la comarca. Aquests ensenyaments estan destinats per al jovent d’entre 16 i 21 anys que no s’ha graduat en ESO. L’objectiu d’aquests estudis és qualificar a l’alumnat per accedir a un cicle formatiu de grau mitjà i aprendre una professió.

Pel curs 2022-2023 s’impartiran dues especialitats professionals noves d’aquests programes. Un PFI d’auxiliar de muntatge d’instal·lacions electrotècniques en edificis a l’Institut Alt Penedès de Vilafranca del Penedès i un PFI auxiliar de manteniment i reparació de vehicles de mobilitat personal a Santa Margarida i els Monjos.

Amb aquestes dues especialitats noves s’oferiran un total de vuit programes PFI amb una oferta de 120 places a tota la comarca, cinc programes a Vilafranca del Penedès amb una oferta de 75 places. D’aquests 5 programes, 3 tenen 45 places finançades per l’Ajuntament de Vilafranca, dos programes a Sta. Margarida i els Monjos amb una oferta de 30 places i un programa a St. Sadurní d’Anoia amb una oferta de 15 places.

 

Una aposta de l’Ajuntament de Vilafranca
L’Ajuntament de Vilafranca va impulsar, al novembre del 2020, la Taula de la Formació Professionalitzadora amb l’objectiu de millorar la formació professional del territori. En aquest sentit, la regidora d’Educació, Xell Montserrat, ha explicat que “des de la Taula es continuarà treballant per aconseguir que el Departament doni resposta a la demanda local i comarcal d’ampliar la oferta i escoltar les demandes dels sectors educatius i empresarials al territori”. La regidora ha recordat que “el Ple de Vilafranca va demanar al Departament que no eliminés el CFGS de programació de la producció en fabricació mecànica però a hores d’ara encara no tenim resposta” i ha expressat el desig que finalment es mantingui ja que és una formació i professió amb molta demanda al territori.  

Amb l’objectiu de poder mostrar tota la oferta de Formació Professional a la comarca, s’ha creat un material de difusió conjunt on es poden consultar les 29 especialitats formatives i els centres educatius que la imparteixen i amb el lema Vull ser Pro.

 

Calendari de preinscripció als ensenyaments postobligatoris 2022-2023. Presentació de sol·licituds:

•    Batxillerat del 20 al 26 d’abril de 2022

•    Formació professional de grau mitjà, dos processos diferenciats:
-    Alumnat amb continuïtat d’escolarització: del 20 al 26 d’abril de 2022
-    Resta d’alumnat: del 17 al 23 de maig de 2022

•    Formació professional de grau superior del 25 al 31 de maig de 2022

•    Ensenyaments esportius del 2 al 23 de maig de 2022 

•    Arts plàstiques i disseny de grau mitjà del 17 al 23 de maig de 2022

•    Arts plàstiques i disseny de grau superior del 25 al 31 de maig de 2022

•    Programes de formació i inserció (PFI) del 2 al 13 de maig de 2022

•    Itineraris formatius específics del 16 al 27 de maig de 2022

•    Educació d’adults del 21 al 29 de juny de 2022

 

ODsODS4ODS8ODS10

pujar inici

Accessibilitat