Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

La reurbanització del c/ Banys comença amb les obres de renovació de la xarxa d’aigua i clavegueram

14 de febrer de 2022

Aquest migdia el regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, i el regidor i president de l’Empresa Municipal d’Aigües de Vilafranca, Aureli Ruiz, han presentat al c/ Banys les obres que s’han iniciat per renovar les escomeses d’aigua i de clavegueram prèvies a la reurbanització integral tot el carrer, entre el c/ Vilobí i el c/ Sant Jaume, inclosa en el Pla d’Intervenció Integral del Centre i el c/ Comerç-PIICC.

Aquest dilluns s’ha iniciat la primera fase d’aquests treballs que portarà a terme l’Empresa Municipal d’Aigües. En una primera fase, les obres duraran 3 setmanes aproximadament, durant les quals estarà tallat al trànsit tot el c/ Banys.

Francisco Romero explicava que en totes les obres del Pla d’Intervenció Integral del Centre i el c/ Comerç-PIICC, hi haurà una fase prèvia de “renovació de la xarxa d’aigües i clavegueram que adjudica l’Empresa d’Aigües i després es torna a cobrir de forma provisional fins a l’obra definitiva de reurbanització”.

Aquestes obres han comportat que s’hagi canviat el sentit de circulació del c/ Vilobí, que passarà a ser de baixada cap al c/ Antoni Mestres Jané, i del c/ Sant Jaume, que ha passat a ser de pujada cap al c/ de la Beneficència des del c/ Antoni Mestres Jané.

Els usuaris dels aparcaments del c/ Banys afectats hauran de treure els vehicles abans de les 8 del matí i hi podran tornar a accedir a partir de les 19h, sempre que sigui possible. Quan els treballs afectin l’entrada dels aparcaments, els vehicles no podran entrar ni sortir durant el temps que durin les obres. “S’intentarà que els treballs afectin en el menor grau possible el veïnat”, ha dit Romero.

2a fase

El regidor també ha informat que en una segona fase d’aquestes obres de renovació de la xarxa d’aigua i sanejament s’actuarà a la cruïlla del c/ Banys amb el c/ Sant Jaume entre el 7 i el 28 del març. Ja es restablirà la circulació del c/ Banys, habilitant un carril al costat esquerre del carrer. Es prohibirà la circulació a la cruïlla amb el c/ Sant Jaume i es deixarà doble sentit de circulació al c/ Sant Jaume, entre Banys i Antoni Mestres Jané perquè el veïnat puguin accedir als seus aparcaments.

La renovació de la xarxa d’abastament d’aigua i sanejament té un pressupost de 134.658,90 €.

Francisco Romero comentava que de cara a aquest projecte del c/ Banys i la resta de projectes del PIICC, el Servei d’Urbanisme ofereix atenció al públic tots els dimecres en horari de matí i tarda per atendre consultes del detalls dels projectes, el seu impacte, la renovació del clavegueram, entre d’altres. Només cal demanar hora a [email protected] o trucant al telèfon 93.892.36.90. Així mateix, tots els projectes estan disponibles a la pàgina web piicc.vilafranca.cat. En aquest sentit, ha explicat que en les darreres setmanes, des que es va fer una bustiada informativa al veïnat, “s’han atès consultes i suggeriments de veïns i veïnes. Aquest és un camí que seguirem per reforçar la informació dels projectes a través de cartellera, bustiada, etc. Ens estan arribant incidències i tot allò que puguem solucionar ho farem perquè es puguin minimitzar les afectacions al veïnat. Quan es reprenguin les obres de reurbanització, tornarem a fer un reforç comunicatiu amb els veïns”.

Obres de reurbanització

Aquestes obres es realitzen amb caràcter previ a les obres de reurbanització del c/ Banys que s’executaran dintre del segon semestre d’aquest any, probablement a partir del setembre, en el marc del Pla d’Intervenció Integral del Centre i el carrer Comerç (PIICC). El projecte suposarà l’ampliació i l’enjardinament de l’espai públic destinat a vianants fins a 1,80m en cada costat del carrer, pacificant el trànsit rodat i incloent en la intervenció la cruïlla amb el c/ Sant Jaume. El projecte té un pressupost de 108.356,23€.

Francisco Romero també ha avançat que, pel que fa a la resta d’iniciatives del PIICC aquest mes ja es licitaran obres del primer paquet de projectes com la plaça i carrer Carme / Sant Jocund-pl. Puigmoltó-Lluna i Sant Julià-General Prim.

Obres al subsol

Per la seva banda, Aureli Ruiz ha posat en valor les intervencions al subsol per renovar la xarxa d’aigua i clavegueram i ha recordat els problemes d’inundacions que s’havien produït en aquest sector de les Clotes en moments de pluges fortes. “Amb aquesta actuació al c/ Banys tanquem el cercle, ja que anteriorment ja vam dur a terme actuacions importants als c/ Vilobí i Sant Jaume, i solucionarem definitivament les problemàtiques de pèrdues i filtracions que encara hi havia. També seguim renovant la xarxa d’abastiment d’aigua perquè, encara que hi hagi alguna incidència en algun punt de la xarxa, no s’hagi d’interrompre en cap moment i tothom tingui aigua de l’aixeta a tot Vilafranca”, assegurava Ruiz.

pujar inici

Accessibilitat