Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Accions artístiques vinculades amb l’exposició Silencis de l’escultor Ángel Camino

07 de desembre de 2016

                  

Amb el propòsit d’aprofundir en l’obra de l’escultor i gravador Ángel Camino, el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca ha programat dues accions vinculades a l’exposició que en aquests moments es pot visitar a la Capella de Sant Joan per al cap de setmana del 17 i 18 de desembre. L’exposició es pot visitar fins al 30 de desembre.
La primera d’aquestes accions tindrà lloc el dissabte 17 de desembre, a les 7 de la tarda on, tothom qui ho desitgi, podrà visionar els tres  treballs audiovisuals que el realitzador Pep Puig ha fet al llarg dels anys sobre l’obra d’aquest artista.
El primer dels audiovisuals porta per títol Guk. Escultura, procés i mirades i és de l’any 2005. L’audiovisual parla del procés de creació que va seguir l’artista i de la diversitat de mirades que una obra pot arribar a generar. Guk (Nosaltres en euskera) és una peça instal•lada en un parc públic de la localitat alabesa d’Amurrio. La peça té una durada de 15’30 minuts.
El segon audiovisual és un encàrrec que l’Ajuntament de Begues va fer a Ángel Camino en record de Lina Font, natural de Begues i primera dona crítica d’art a l’Espanya dels anys 50 i 60. És una peça de l’any 2007, té una durada de 24 minuts i porta per títol Homenatge a Lina Font.
El darrer dels documentals porta per títol El viatge interior i es tracta d’un documental ficcionat sobre la sèrie d’escultures i gravats d’Ángel Camino “Les presons espirituals”. En aquest documental s’hi mostra el procés de creació des de la part més íntima de l’artista.
El realitzador Pep Puig serà present en el visionat de cadascuna d’aquestes peces documentals i entre un i altre documental en farà una petita introducció.
La segona acció artística tindrà lloc el diumenge 18 de desembre, a les 12 del migdia. Amb el títol El vi encenia la vida, Sílvia Amigó  ha fet una tria de poemes de tots els tems que tenen al vi com a motiu poètic. Es tracta d’un recorregut literari pels poemes sobre el vi a través dels segles. Acompanyaran als poemes la música de l’acordió diatònic escollida i interpretada per Anna Peret.
Totes dues accions són gratuïtes i d’accés lliure, però donat les limitacions d’aforament de la capella, es prega puntualitat.

 

pujar inici

Accessibilitat