Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’agermanament entre Bühl i Vilafranca celebra 20 anys amb un acte a VINSEUM

04 de juliol de 2022

Dissabte passat va tenir lloc a l’auditori de VINSEUM l’acte commemoratiu del 20è aniversari de l’agermanament entre Vilafranca del Penedès i la ciutat alemanya de Bühl.

L’acte va comptar amb una nodrida representació del consistori de Vilafranca, encapçalada per l’alcalde Pere Regull, i de l’Ajuntament de Bühl, amb el seu homòleg Hubert Schnurr al capdavant d’una delegació d’unes 15 persones que es van desplaçar des de la ciutat alemanya a Vilafranca entre dijous i dissabte. Entre els convidats hi va assistir l’exalcalde de Vilafranca, Joan Aguado, que va ser qui va signar l’agermanament l’any 2002, i també hi estava convidat l’exalcalde de Bühl, Hans Striebel, que finalment no va poder ser-hi.

L’acte va comptar amb l’actuació de la vilafranquina Coral Laroc que en tots aquests anys ha mantingut una estreta relació amb la ciutat alemanya, i també amb l’actuació conjunta de professors de les escoles de música de Bühl i Vilafranca. Els professors de l’escola de Bühl formen part de la Big Band Brass & Fun, que també va actuar a l’Enojazz de dijous, en el marc del festival Vijazz Vilafranca 2022.

L’acte va ser presentat per la regidora de Relacions Internacionals, Xell Montserrat, que va recordar que el treball que ve de lluny de projectar exteriorment Vilafranca i que es va concretar fa 20 anys en l’agermanament entre les dues ciutats i va posar en valor “els lligams entre cultures, la transferència de coneixement i els intercanvis en matèria econòmica que s’han creat en tots aquests anys”.

Per la seva banda, l’alcalde de Bühl, Hubert Schnurr, afirmava que en aquests 20 anys s’han treballat molts projectes emocionants com intercanvis amb joves estudiants, les colònies de joves YouTo i els lligams entre entitats com ha estat recentment l’estada del Club Natació Vilafranca en una competició a Bühl.

L’alcalde alemany va fer una crida a superar els moment actual complicat amb motiu de la pandèmia i la guerra a Ucraïna, “amb el treball en comú, la integració de tota la societat i la cooperació que simbolitzen els castellers”.

Per cloure, l’alcalde Pere Regull va assegurar que en aquests 20 anys hi ha hagut bona connexió entre les dues ciutats tot assegurant que, malgrat tot, “a nivell general ara estem millor que al 2002 i l’esquelet de l’agermanament segueix fort. El fet de pertànyer a la Unió Europea ens ha fet sobreviure en el món”.

Per Regull encara queden deures a fer com “incrementar les interrelacions entre l’associacionisme de les dues ciutats, que és molt fort. Tots aprenem de tots. Per molts anys i llarga vida a l’agermanament”.

En finalitzar l’acte, els participants es van fer una fotografia de grup a les escales de la basílica de Santa Maria.

ODSODS17

pujar inici