Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Al setembre quedarà llest el tancament de la pista exterior del Pavelló d’Hoquei

22 de juliol de 2008
L'alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, i el regidor d'Esports, Josep Colomé, acompanyats per tècnics municipals i de l'obra, han visitat les obres de tancament de la pista exterior annexa al Pavelló d'Hoquei de la Zona Esportiva. Fins ara, la pista exterior annexa tan sols estava coberta i l'objectiu del projecte és efectuar el tancament lateral de la instal.lació per millorar la qualitat funcional de l'espai, augmentar les seves possibilitats d'ús esportiu i dotar a l'espai d'una zona de graderia per a espectadors. Els treballs, que tenen un pressupost d'uns 250.000 euros, es van iniciar a principis de juliol i es preveu que estiguin enllestits abans d'acabar el mes de setembre.

En el tancament de l'espai esportiu s'ha pres de referència la modulació estructural existent de forma que en les façanes nord i sud es crea una nova estructura a base de perfils metàl·lics que al mateix temps serveixen de suport a la xapa de tancament. En aquestes façanes nord i sud s'ha previst la formació d'una zona vidriada d'uns 2,5 metres d'alçada en la totalitat de la base de la façana per tal de dotar l'espai esportiu de suficient il·luminació i ventilació natural. En la façana oest es crea també una galeria-porxo que serveix d'espai d'accés a la zona de grades per al públic i de recorregut d'evacuació.

Com a element de tancament està previst utilitzar un panell de xapa realitzat in situ. El muntatge de la xapa serà en vertical i es combinaran xapes de diferents coloracions. Els colors escollits s'adapten a l'entorn de la pista sense crear un gran impacte ambiental. En relació a les grades projectades, es preveuen alçades en la part interior de la façana oest. L'accés a les grades, que tindran una capacitat per a unes 120 persones, es realitza per l'espai de porxo, que serveix de via d'evacuació i compleix amb la normativa d'accessibilitat.

La solució proposada permet obtenir un espai esportiu apte per a la pràctica esportiva en qualsevol època de l'any, amb bones condicions funcionals d'il·luminació i ventilació, higiene, manteniment i respecte al medi ambient, utilitzant materials totalment desmuntables i reciclables.

El projecte de tancament de la pista s'integra amb el seu entorn, utilitzant materials i colors que no provoquen un impacte ambiental i al mateix temps l'ordenen en previsió de l'articulació que s'ha de realitzar amb l'obra de reforma dels nous vestidors. Pel que fa a la reforma dels vestidors del Pavelló d'Hoquei, el regidor d'Esports Josep Colomé ha comentat que serà una intervenció força immediata i que, en previsió d'entrada de maquinària per efectuar l'obra, el tancament de la pista exterior quedarà completat més endavant.

L'alcalde de Vilafranca Marcel Esteve ha recordat que en els darrers anys s'ha fet un esforç important per posar al dia les instal.lacions esportives, com és el cas de la Pista d'Atletisme, el Camp de Futbol de l'Espirall, el Circuit de Footing i ara la Pista Exterior del Pavelló d'Hoquei i els vestidors, sense oblidar la gran inversió que s'iniciarà properament per ampliar el Complex Aquàtic.


pujar inici