Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Pere Regull anuncia que no tornarà a optar a l’alcaldia de Vilafranca

06 de maig de 2022

L’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, ha anunciat aquest migdia que no tornarà a ser candidat a l’alcaldia de la ciutat a les eleccions municipals previstes per al maig de 2023.

Regull ha explicat que la decisió està presa des de fa uns mesos i que “ara és un bon moment per deixar-ho, perquè encara puc engegar nous projecte vitals que, si em tornés a presentar, d’aquí a 4 anys, ja seria més complicat d’emprendre”.

L’actual alcalde de la vila considera que, amb 14 anys d’alcaldia que farà al 2023 “he superat amb escreix les dues legislatures que em sembla normal estar en un càrrec de primera línia. Han estat 14 anys molt viscuts, encara queda molta feina per fer i espero encara fer-ne molta fins al final del mandat”.

Fent un breu repàs de la seva trajectòria com alcalde, Pere Regull ha destacat que en aquests 14 anys, s’han viscut les etapes més convulses per al país dels darrers 50 anys “amb  la crisi del 2008, el procés independentista, la pandèmia de la COVID i la postpandèmia. Podem dir que Vilafranca ho ha superat amb nota gràcies a un govern sòlid i a una estabilitat, que ens ha permès treballar per Vilafranca i alhora lluitar pel país”. L’alcalde ha fet èmfasi també en l’esforç per posicionar Vilafranca com a Capital del Vi amb accions com el Vijazz o els premis Vinari i projectes com el nou VINSEUM o l’Escola d’Enoturisme, en la lluita per assolir la Vegueria Penedès, per assolir estudis universitaris o perquè Vilafranca sigui un referent esportiu. “Malgrat les crisis i gràcies a un govern sòlid i amb un rumb clar, seguim al capdavant”, ha comentat.

Pel que fa al seu relleu, Pere Regull espera que sigui una persona “amb experiència, capacitat de gestió i responsabilitat i alhora que aporti noves idees, que lideri un espai de centre, nacionalista, de progrés i aglutini diferents sectors per anar tots a l’una”.

Des de 2009

Pere Regull portarà l’any vinent 14 anys com alcalde de Vilafranca. Hi va accedir l’any 2009 després d’una moció de censura on, com a cap de llista de CiU, va rebre el suport de la CUP i d’ERC. Regull va revalidar l’alcaldia guanyant les eleccions de 2011, 2015 i 2019 essent el cap de la llista més votada, primer com a CiU i a les darreres com a Junts x Vilafranca. Després d’uns anys governant amb minoria, des  de 2014 ha mantingut un acord de govern amb el PSC que li ha permès governar amb majoria absoluta fins a l’actualitat.

Regull va entrar a l’Ajuntament com a regidor al 2003 i va estar 6 anys a l’oposició fins que va assolir l’alcaldia l’abril del 2009.

ODSODS16

pujar inici

Accessibilitat