Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Aquest diumenge la companyia Grappa Teatre presenta Clochard al teatre Cal Bolet

19 de octubre de 2016

Dirigida per Paco Mir, Clochard és una història d’humor poètic plena de tendresa i ironia, sense paraules.

Aquest diumenge 23 d’octubre a les 19h continua la temporada teatral a Cal Bolet amb Clochard de la companyia Grappa Teatre.
Clochard és la paraula francesa que defineix els rodamons que viuen en els parcs urbans i que dormen sota dels ponts.
Aquesta obra vol recollir la tradició dels còmics que s’han apropat als estrats socials més baixos d’una forma poètica.
Chaplin potser sigui el més conegut, però n’hi ha molts d’altres: Germans Marx, Jango Edwarts, Annie Fratellini, Colombaioni... que han escollit  aquests éssers anònims que vagabundegen per les ciutats per acostar-los al públic.
Clochard narra la història de les trobades entre dos personatges típics d’una gran ciutat -una descurada vagabunda i un meticulós executiu- enmig d’un espai tan neutral com un banc de qualsevol parc urbà. Dia a dia, setmana a setmana, aquests dos móns antagònics es van acostant fins a trobar punts en comú a les seves vides.
Un espectacle de gestos subtils que busca el somriure còmplice de tot tipus de públic i dóna la benvinguda a la riallada oberta.
Amb Clochard, Grappa Teatre, la companyia que va ser fundada pel vilafranquí Gilbert Bosch i Teresa Ros, segueix amb l’estil d’humor que ha caracteritzat sempre les seves creacions. I ara, amb la direcció de Paco Mir, assegura una vetllada divertida amb petits tocs de tendresa. 


Per saber-ne més!
El passat diumenge 15 d’octubre va tenir lloc una classe magistral de teatre gestual a càrrec de Gilbert Bosch.  Un matí de 4 hores a l’Escorxador amb una assistència de 25 persones. L'objectiu principal de la sessió era aportar tècniques bàsiques de caràcter expressiu i emocional per conèixer els codis que s’utilitzen en l’art del mim i del gest.
Gilbert Bosch va proposar com a inici uns exercicis físics d’estirament i relaxació per seguir més tard amb la tècnica del mim a partir de situacions concretes. L’alumnat va participar molt activament creant els seus propis esquetxos i es van fer demostracions de gags, onomatopeies, sons i sorolls “còmplices”.  Tothom va sortir molt satisfet i amb ganes d’aprofundir sobre el tema.

Fitxa artística de Clochard:

Autoria Paco Mir, Teresa Ros i Gilbert Bosch
Direcció Paco Mir
Interpretació Teresa Ros i Gilbert Bosch

Més informació:  http://espectacles.vilafranca.cat

pujar inici

Accessibilitat