Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Pere Regull, nou vicepresident segon de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità

07 de octubre de 2021

Aquest matí ha tingut lloc a la Nau Gaudí de Mataró l’assemblea de constitució de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità de Barcelona, amb la presència dels alcaldes i alcaldesses de Martorell, Vilafranca del Penedès, Mollet del Vallès, Granollers, Vilanova i la Geltrú, Rubí, Mataró, Sabadell i Terrassa. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha estat escollida presidenta de l’associació, una entitat que neix per reforçar la veu del municipalisme en la presa de decisions al territori. Les vicepresidències són per als alcaldes de Martorell, Xavier Fonollosa, i de Vilafranca del Penedès, Pere Regull.

Amb l’acte d’avui comença a caminar la nova associació, que treballarà per reforçar la veu municipalista i per oferir una visió pròpia dels municipis de la segona corona al territori.

A banda d’escollir presidència i vicepresidències, ha tingut lloc una sessió de treball en la qual s’ha debatut sobre qüestions com ara infraestructures de mobilitat, habitatge, sostenibilitat i l’impuls de zones de baixes emissions. També s’han aprovat els estatuts de l’organisme i la participació econòmica de cada municipi que anirà en funció del volum de població.

L’Assemblea Constituent arriba després que a l’abril, els municipis fundadors signessin la Declaració de Martorell, que implicava la constitució del nou organisme i posava les bases del que serà la tasca de l’entitat en aquells àmbits estratègics on cal centrar l’acció pública, especialment els aspectes de caire més territorial i supramunicipal i amb especial atenció a les qüestions amb component mediambiental.

L’Associació de l’Arc Metropolità està oberta a la incorporació de nous membres. Es poden sumar els municipis de més de 25.000 habitants, consells comarcals i entitats locals interessades en les finalitats del nou organisme. Les comarques dels municipis fundadors sumen 2,9 milions d’habitants. L’Associació constitueix un punt de partida que treballarà amb la voluntat d’anar incrementant progressivament la seva representativitat com a interlocutor dels temes que afecten el conjunt de la Regió Metropolitana.

Per a l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, la nova associació de municipis “suposa una esperança de poder treballar pels interessos de tota la gent que viu a les nostres poblacions. No som una estructura administrativa. Som una unió d’alcaldes que volem fer pressió per solucionar els temes que afecten la ciutadania. Perquè, sovint, els titulars que ocupen els mitjans no es corresponen amb els problemes del dia a dia de la gent del carrer”.

   

pujar inici

Accessibilitat