Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Arc Metropolità busca una resposta coordinada als reptes del territori amb el Govern

22 de març de 2022

Representants de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità, entre els quals hi havia l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, s’han reunit aquest matí amb la nova delegada del Govern d’Espanya a Catalunya, Maria Eugènia Gay, per presentar-li l’associació, els seus objectius i començar a treballar conjuntament en la resposta als reptes que té el territori. Durant la trobada s’han pogut comentar, entre altres aspectes, la necessitat de potenciar la coordinació en les qüestions relatives a la lluita contra el canvi climàtic, el desenvolupament d’infraestructures a la Regió Metropolitana o l’impuls d’accions en matèria d’habitatge, tant pel que fa a la rehabilitació com a la construcció d’habitatges protegits.

A la reunió han assistit la presidenta de l’Arc Metropolità i alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; els vicepresidents, Xavier Fonollosa i Pere Regull, alcaldes de Martorell i Vilafranca del Penedès, respectivament;  el tresorer de l’Arc i alcalde de Mataró, David Bote; l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs; la tinenta d’alcaldessa de Terrassa, Lluïsa Melgares i diferents representants municipals i tècnics.

Tal com ha comentat la presidenta de l’Arc, Marta Farrés, “aquests primers mesos de l’entitat estan sent intensos i estem treballant tant internament, potenciant el treball conjunt entre els municipis de l’Arc, com amb altres institucions, entitats i els diferents nivells de l’administració, tenint en compte que som una peça clau en el desenvolupament de la Regió Metropolitana, de Catalunya, d’Espanya i fins i tot del Sud d’Europa”. Farrés ha explicat que “en la trobada d’avui hem abordat diferents temes com la necessitat de dotar el territori de les infraestructures que fa anys que els alcaldes de l’Arc reclamem i que són fonamentals per als nostres ciutadans i ciutadanes”.

El vicepresident, Xavier Fonollosa, ha subratllat la qüestió ambiental, remarcant “la importància de coordinar les polítiques i que els municipis comptem amb el suport necessari per fer front a l’emergència climàtica i avançar en la millora de la qualitat de l’aire”. Fonollosa ha recordat que “aquest és un repte global que hem de treballar conjuntament”.

Per la seva banda, el també vicepresident, Pere Regull, ha destacat que “un altre dels aspectes clau de la coordinació són les accions per desenvolupar un pla d’habitatge que doni resposta a les necessitats actuals i que ha de comptar amb prou finançament tant de l’Estat com de la Generalitat”. I és que, tal com ha comentat Regull “entre tots i totes hem de ser capaços de donar resposta a la realitat de l’Arc Metropolità, on s’està produint un transvasament de població de l’àrea metropolitana i on s’estan generant noves necessitats socials”.

Durant la trobada d’avui s’han exposat els diferents eixos de treball de l’Arc Metropolità i tots dos organismes s’han compromès a mantenir el contacte i intensificar el treball conjunt per adequar cada cop més la resposta a les necessitats reals del territori, actuals i futures.

ODSODS6ODS7ODS8ODS9ODS10ODS11

pujar inici

Accessibilitat