Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L'Escola Arsenal prepara la celebració de Sant Eloi, oberta al públic, el dia 10 de desembre

30 de novembre de 2021

El dia 1 de desembre és Sant Eloi, patró dels joiers i les joieres. Per aquest motiu, des de l'Escola Municipal d’Art Arsenal de Vilafranca s'estan preparant una sèrie d'actes i activitats que es duran a terme el dia 10 de desembre, al claustre dels Trinitaris.

Des de l'escola, treballen perquè la joieria estigui present a la vila i per aquest motiu han dut a terme, durant anys, aquesta celebració joiera per Sant Eloi, generant una sinergia de retrobaments entre professors/ores, alumnes i exalumnes, públic en general i persones interessades en la joieria d'autor/a.

El divendres dia 10, a partir de les 18 i fins a les 21h, al claustre dels Trinitaris s’hi podrà trobar:

● Un petit mercat de joieria d’autor/ora a càrrec d'exalumnes de l'Arsenal.

● Una mostra de les corones finalistes del concurs “Enjoia’t” de l’A-FAD i la que va coronar el/la guanyador/ora del premi “Enjoia’t” de l’A-FAD en l'apartat “Opinió popular”.

● Una exposició d'obres d'alumnes de les cinc escoles oficials de joieria de Catalunya.

● Una desfilada de peces de l’alumnat de grau mitjà i superior de joieria artística.

A més, l’alumnat de la resta d’especialitats participarà en una desfilada on presentaran les intervencions sobre el cos que han desenvolupat l’alumnat de 1r curs de grau superior dins del projecte “Sostenible i Escaient”. Es tracta d’un projecte realitzat amb la metodologia d'aprenentatge basat en projectes (ABP) com a centre experimental del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

L’alumnat de segon curs de grau superior de les especialitats de comunicació gràfica i audiovisual participarà en el disseny de la imatge gràfica de tot l’esdeveniment i en la gravació i producció del document audiovisual que recollirà tota la jornada.

Hi haurà també una actuació en directe d’un combo de música moderna de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet, que també s'uneix a la celebració.

En l'edició d'enguany i també amb motiu del 50è aniversari de l'escola Arsenal, s’anunciarà un esdeveniment molt rellevant per al sector i que involucrarà directament el nostre territori.

La regidora d’Educació, Xell Montserrat, remarca el fet d’obrir una vegada més l'escola Arsenal a tota la ciutadania “permet mostrar la gran qualitat de la formació en joieria que s’hi ofereix i compartir la creativitat i professionalitat dels estudiants i també dels antics alumnes amb les seves creacions”. Així mateix, destaca la presència d’un grup musical de l'EMM en l’acte, que junt amb l’Arsenal, són “dos centres de titularitat municipal amb vocació de territori”.

En aquest esdeveniment hi col·laboren Cellers Pinord, JORGC Col·legi oficial de Joiers de Catalunya, Tecnijoy Eines i Maquinària, Sivillà Lapidaris SCP, AURI Eines i Maquinària, i les escoles  EA La Industrial, EAD Tarragona, EASD Llotja i l’Escola Massana.

      

pujar inici

Accessibilitat