Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Vilafranca celebra dissabte i diumenge el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

29 de març de 2022

El dia 2 d'abril és el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme. Per a l’1,23% de la població de Catalunya afectada pel Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i per a les seves famílies i amics és un dia ple d’emocions i reivindicacions. Des de l’associació Autisme amb futur i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès han preparat un cap de setmana amb activitats de conscienciació que s’iniciaran dissabte 2 d’abril amb la IV Jornada pel Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme organitzada juntament amb el Centre Fem Camí. En horari de 10 a 14h, la sala Zazie del Casal de Vilafranca, rbla. Nostra senyora, 35-37 acollirà la jornada on hi haurà xerrades en primera persona, donant veu a famílies i persones adultes amb TEA, també s’exposaran els recursos i serveis de la comarca i es presentaran UnimTEA de l’Hospital Sant Joan de Déu, així com exemples de bones pràctiques al territori.

Diumenge 3 d’abril tindrà lloc l’anomenada Festa de l’Autisme a la rambla de Sant Francesc de Vilafranca. Es tracta d’una festa oberta a tothom, amb espectacles, tallers i diferents activitats per a totes les edats i sobretot per a tota la família, un espai on poder passar un dia plegats. La festa s’iniciarà a les 11h i finalitzarà a les 14h. A les 12h aproximadament hi haurà el pregó a càrrec del nedador i medallista paralímpic vilafranquí, Toni Ponce. Els infants podran portar el seu passaport Edunauta perquè els hi segellin.

Aquest any el lema escollit per Autismo Europa i Autismo España és “Un feliç viatge per la vida” amb el que es vol fer comprendre a la societat les necessitats del col·lectiu de persones amb autisme per poder arribar a tenir una vida simplement “feliç”.

Autisme amb futur aquest any fa 10 anys des que 5 famílies van unir-se per emprendre aquesta aventura, una carrera de fons plena d’obstacles però al mateix temps una carrera plena de persones, entitats, administracions que donen la mà per seguir, per donar l’aire que necessiten per continuar.

En els últims dos anys ha passat d’acollir 60 famílies a ser més de 200 entre Penedès i Garraf, que comparteixen i lluiten pels drets dels seus fills i filles i reivindiquen la seva presència i que se’ls escolti, perquè ningú millor que qui viu dia a dia una situació sap com millorar-la.

Juntament amb la resta d’entitats de la Federació de Catalunya d’Autisme, són més de 4.000 famílies que viuen el dia a dia amb moltes dificultats en diferents àmbits: escolar, sanitari, laboral i social. El moviment associatiu familiar és clau i la vèrtebra del canvi, i va néixer per defensar canviar la mirada de la societat i les administracions.

ODSods 4ODS17

pujar inici

Accessibilitat