Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Vilafranca acull una delegació de la ciutat de Bühl amb motiu dels 20 anys de l’agermanament

30 de juny de 2022

Una delegació de la ciutat alemanya de Bühl serà a Vilafranca entre dijous 30 de juny i dissabte 2 de juliol. La delegació està formada per unes 15 persones entre les quals el seu alcalde Hubert Schnurr, diversos regidors, tècnics municipals i músics de la Big Band Brass and Fun d’aquesta ciutat. La visita de la delegació alemanya coincideix amb els 20 anys de l’agermanament entre Bülh i Vilafranca del Penedès, que va tenir lloc la primavera de 2002 i amb la celebració a la capital penedesenca del Vijazz Vilafranca 2022.

La visita de la delegació de la ciutat de Bühl s’iniciarà avui dijous mateix amb l’actuació de la Big Band Brass and Fun de Bühl al concert Enojazz que tindrà lloc a partir de les 21h a l’escenari de la plaça de Jaume I, juntament amb la Big Band EMM Dolors Calvet + Eva Fernàndez.

Dissabte 2 de juliol a les 12.30h, s’ha programat un acte commemoratiu del 20è aniversari de l’agermanament entre les dues ciutats que tindrà lloc a l’auditori de VINSEUM. L’acte comptarà amb les actuacions de la Coral Laroc de Vilafranca, de l’Escola de Música de Bühl i de professors de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet de Vilafranca, i parlaments a càrrec de la regidora de Relacions Internacionals, Xell Montserrat, i dels dos alcaldes, Hubert Schnurr i Pere Regull.

A banda, d’aquests actes, la delegació alemanya té previst realitzar visites guiades a la Casa de la Festa Major, a Cal Figarot, al mercat del dissabte, a VINSEUM i al centre històric.

20 anys d’agermanament

La primavera de l’any 2000 es van establir els primers contactes entre Vilafranca del Penedès i Bühl per establir llaços d’agermanament. Dos anys més tard, l’abril de 2002, es formalitzava l’agermanament entre les dues ciutats. L'agermanament va tenir el seu origen amb fet que Bühl té la seu de l’empresa Bosch i el fet que molts vilafranquins treballaven llavors a la seu de l’empresa al Penedès ubicada al municipi de Castellet i la Gornal.

La ciutat de Bühl es troba a 16km de Karlsruhe i a 116km de Stuttgart, capital del land de Baden–Wurtemberg. El municipi està situat entre la Vall del Rin i la Selva Negra. Té una població d’uns 30.000 habitants.

L’agermanament entre les dues ciutats ha facilitat la relació entre els dos ajuntaments i entitats diverses de les dues poblacions al llarg d’aquests 20 anys. Així, delegacions dels dos ajuntament han estat presents tant a les Fires de Maig de Vilafranca com a diversos certàmens firals i festius de Bühl, com la Fira de la Pruna. Entitats esportives vilafranquines com el Club Natació Vilafranca, Club Ping Pong, l’Atlètic Vilafranca o el Club Atletisme Vilafranca han mantingut intercanvis i contactes amb els seus homòlegs de Bühl.

També s’ha mantingut diferents intercanvis juvenil amb l’Institut Milà i Fontanals i a través de la participació en el programa juvenil YOUTO amb divrses ciutats de diferents països de la Unió Europea i també han estat múltiples les entitats culturals vilafranquines que han interactuat amb entitats alemanyes. Enter aquestes, el Falcons de Vilafranca, els Castellers de Vilafranca, el Ball de Capgrossos, el Xicots de Vilafranca, la Coral infantil l’Espinguet, la Coral del Centre Excursionista del Penedès, la Coral Laroc i l’Espai de Veus.

La regidora de Relacions Internacionals, Xell Montserrat, es mostra satisfeta dels 20 anys d’agermanament amb Bühl. “Estem molt contents per poder celebrar aquest vincle d'amistat entre dues ciutats, dues cultures, maneres de fer... que, tot i les diferències pel fet de la distància, el fet de compartir projectes, reptes i objectius ha fet que per a molts vilafranquins, Bühl sigui molt proper, amb mil experiències viscudes gràcies als lligams creats entre entitats i persones”, explica.

odsods4ods16ods17

pujar inici