Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

El bus urbà de Vilafranca tindrà un bitllet senzill i una targeta de 10 viatges més barats

01 de març de 2022

El regidor de Projectes Estratègics i Mobilitat, Aureli Ruiz, acompanyat pel responsable de sistema d’Autocars Penedès, Xavier Sabaté, ha presentat els dos títols nous del bus urbà de Vilafranca que entraran en servei a partir del proper dilluns 7 de març i que suposaran una rebaixa en els preus actuals pel que fa al bitllet senzill i a la targeta de 10 viatges. Aquests nous títols són fruit de l’acord entre l’Ajuntament de Vilafranca i la nova empresa concessionària del servei des del juliol de 2021, Autocars del Penedès, SA, i no estaven inicialment previstos en el nou contracte.

El regidor explicava que l’Ajuntament de Vilafranca forma part del sistema tarifari integrat de l’ATM (Autoritat del Transport Metropolità) i d’aquesta manera ha anat adoptant els imports que estableix aquesta entitat pel que fa al bitllet senzill i a les targetes multiviatge. “El preu del bitllet senzill és 2,40€ i ens semblava un preu excessiu, sobretot tenint en compte les pujades dels darrers anys. Amb els nous preus acordats amb Autocars Penedès, el bitllet senzill passarà de 2,40€ a 1,50€ (una rebaixa del 40%) i la targeta de 10 viatges costarà 10€ (cada viatge surt a 1,00€)”. Aureli Ruiz remarcava que aquesta rebaixa pretén ser “un incentiu per a l’ús del transport urbà en bus”. Actualment, l’àmplia majoria d’usuaris són bàsicament les persones que ho fan gratuïtament: les persones majors de 65 anys i els usuaris i usuàries que disposen de targeta de Persona amb Mobilitat Reduïda (PMR) i els seus acompanyants.

Amb els nous títols, els usuaris i usuàries del bus urbà de Vilafranca, tant els que l’utilitzen esporàdicament com els que ho fan més habitualment, sortiran beneficiats econòmicament d’aquesta mesura, ja que els anteriors preus eren més propis d’una capital metropolitana que no pas a Vilafranca.

Les noves targetes de 10 viatges es podran adquirir directament als busos, ja que les vendran els mateixos conductors.

Recollida de targetes gratuïtes a l’EspaiBús

Per la seva banda, Xavier Sabaté ha mostrat els dos nous títols i les noves targetes per a persones majors de 65 anys, PMR i acompanyants de PMR, dissenyats amb una imatge pròpia i que es podran recollir a partir de dilluns 7 de març a l’Espaibús d’Autocars Penedès, al c/ Pere el Gran, núm. 26. L’horari de recollida serà de dilluns a divendres de 9 a 13h i les tardes amb cita prèvia als telèfons 938 171 275 / 977 660 821A l’EspaiBús s’hi pot accedir amb les línies L1 (parada Eugeni d’Ors-Sant Antoni M. Claret) i L2 (parada Eugeni d’Ors-Pere el Gran).

Les noves targetes gratuïtes tindran una banda magnètica amb la qual s’hauran de validar cada vegada que s’utilitzi el bus. Les targetes aniran numerades i es portarà un registre per conèixer millor els perfils i desplaçaments dels usuaris. Caldrà aportar la targeta antiga per la nova.

El nous abonaments de 10 viatges així com les targetes gratuïtes seran personals i intransferibles

Més de 5.000 viatges mensuals

Sabaté ha explicat que el nombre d’usuaris del bus urbà està superant els 5.000 mensuals, des que l’empresa Autocars Penedès es va fer càrrec del servei el juliol passat, si bé al novembre es va arribar als 7.000. “L’usuari principal del bus és la gent gran i amb la pandèmia s’ha notat que aquest col·lectiu es mou molt menys. Esperem que poc a poc es vagi normalitzant i que aquesta rebaixa de preus n’incentivi l’ús”, afirmava Aureli Ruiz.

Millores del servei

La rebaixa dels títols de transport en bus urbà se suma a altres millores que des del juliol de l’any passat s’estan implantant al servei com són la dotació amb 3 busos híbrids que s’ha completat aquest mes de gener passat. Així mateix, properament es modificaran les rutes actuals, s’implantarà una parada de bus amb doble marquesina a la Zona Esportiva, es posaran en marxa pantalles a l’interior dels vehicles amb informacions d’interès del servei de bus i de la ciutat i tòtems amb informació a temps real instal·lats a les principals parades dels recorreguts.

pujar inici

Accessibilitat