Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Vilafranca compta amb dos nous busos urbans híbrids

07 de febrer de 2022

Des d’aquest mes de gener el servei de bus urbà de Vilafranca compta amb dos nous autocars que s’afegeixen al que ja venia funcionant des del passat 1 de juliol quan l’empresa Autocars del Penedès SA es va fer càrrec de la concessió municipal.

Un dels aspectes fonamentals de la concessió a Autocars del Penedès era la renovació dels vehicles i la seva imatge. Els nous busos, de la marca Mercedes-Benz, model Citaro K, són híbrids de nova generació, d’acord amb els objectius de sostenibilitat i respecte al medi ambient. Són més silenciosos, consumeixen menys i efectuen menys emissions de CO2 a l’atmosfera.

Els dos busos nous que se sumen al servei permetran que es puguin cobrir les dues línies de bus urbà i el tercer serà de substitució. La imatge també és la mateixa, més moderna, amb el color vi corporatiu de l’Ajuntament i el logotip amb la V que identifica Vilafranca com a capital del vi.

Els busos compten amb dues portes i són accessibles per a persones en cadires de rodes gràcies a les rampa que s’acciona elèctricament. Cada bus disposa de 28 seients de passatgers, d’un espai per a cadires de rodes i de 4 seients reservats per a persones amb mobilitat reduïda.

Amb aquests dos nous busos, Autocars del Penedès ja compta amb la flota sencera de 3 vehicles per tal de prestar el servei de transport urbà de viatgers a Vilafranca. En els propers mesos estan previstes noves millores en el servei vinculades a les tarifes, noves parades i rutes, la posta en marxa de pantalles informatives a l’interior dels vehicles amb informacions d’interès del servei de bus i de la ciutat o el funcionament de tòtems amb informació a temps real instal·lats a les principals parades dels recorreguts.

Satisfacció de l’usuari

El regidor de Projectes Estratègics i Mobilitat, Aureli Ruiz, ha apuntat que la incorporació dels nous busos “incrementarà la satisfacció de l’usuari, que ja va veure millorat el servei quan es va posar en marxa el primer bus híbrid al mes de juliol. Sens dubte el canvi en comoditat i prestacions respecte al bus anterior és notable”.

 

pujar inici

Accessibilitat