Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

El bus urbà adapta els recorreguts de les 2 línies per oferir una millor cobertura a tots els barris de Vilafranca

17 de maig de 2022

El bus urbà de Vilafranca modificarà els recorreguts de les dues línies per tal d’oferir una millor cobertura urbana a tots els barris de la Vila i alhora ampliarà els horaris de servei. Aquestes millores s’aplicaran a partir del proper dimarts 24 de maig i segueixen la línia que estableix el Pla de Mobilitat de Vilafranca de fomentar l’ús del transport públic i d’incorporar millores en el funcionament del servei municipal de bus.

El regidor de Mobilitat, Aureli Ruiz, ha presentat aquest migdia les millores en el servei recordant que les dues línies del bus urbà L1 i L2 cobreixen tota la Vila en sentit horari i antihorari. “A partir de dimarts vinent, la L1 modificarà l’itinerari i les parades situades als barris del Molí d’en Rovira i de la Girada i la L2 deixarà de passar pel carrer Pere el Gran per allargar la ruta cap al carrer Eugeni d’Ors, passant per davant del Centre l’Espiga i dels IES Eugeni d’Ors i Alt Penedès. Tot plegat millorarà la cobertura territorial del servei”, ha explicat.

El regidor també ha posat èmfasi en la nova parada de la Zona Esportiva, on recentment han finalitzat les obres de construcció de les andanes i la col·locació de dues marquesines. “Els usuaris podran esperar en un espai més confortable, sota cobert. Aquest any invertirem 60.000 euros en millores a les parades de bus i equiparem en breu les noves parades de l’av. Barcelona/Pont del Carril amb dues marquesines més”, ha dit.

Una altra millora que ha comentat el regidor és l’equipament de 10 parades amb tòtems informatius que avisen en temps real del pas del bus següent. Els tòtems funcionen amb energia solar gràcies a les plaques fotovoltaiques que porten incorporats.

Pel que fa a la cobertura horària de servei, cal destacar que a partir de dimarts 24 de maig, la L2, que feia fins ara 13 expedicions diàries, s’equipararà amb la L1 i passarà a fer 14 expedicions. La nova expedició serà a primera hora del matí i arrencarà a les 7.10h de l’Hospital.

Finalment, s’ha editat un plànol desplegable amb els nous horaris de pas i recorreguts de les dues línies del bus urbà que es distribuirà gratuïtament entre els usuaris i usuàries a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, a l’EspaiBus d’Autocars Penedès, situat al carrer Pere el Gran, i en el mateixos busos urbans.

Cridabus i Pasbus

Aureli Ruiz també ha desvetllat la novetat del servei CridaBus, que servirà per donar cobertura a dues parades concretes dels recorreguts de les línies 1 i 2, a la Residència Mare Ràfols i a l’av. Tarragona/av. del Vendrell. Per sol·licitar el pas del bus per aquestes dues parades, caldrà enviar un SMS al tel. 644 342 382 detallant el número de parada (P), un guió (-) i l’horari de pas previst a la parada. Aquest SMS s’ha d’enviar entre 20 i 5 minuts abans de l’hora de pas prevista en la parada que se sol·licita.

Cal recordar que els diumenges i festius ja funciona des del mes d’agost passat el PasBus o servei a la demanda entre les 9.30 i les 14.30h. La peculiaritat del servei és que requereix d’una reserva prèvia de la persona usuària perquè es realitzin les expedicions. És a dir, que només es realitzaran les expedicions en les que s’hagi fet una reserva. Això fa el servei més eficient i sostenible. La reserva es pot fer de dilluns a divendres de 9 a 19h i dissabte de 10 a 12h, als tels. 93 817 12 75 / 977 660 821 / 659 096 248 o per correu electrònic a pasbus.vilafranca@pndssm.org. Els diumenges i festius es pot sol·licitar de 9.30 a 14.30h (fins a 15 minuts abans de cada sortida) trucant al tel. 659 096 248.

El regidor ha posar de relleu que tant el CridaBus com el PasBus suposen una “optimització i millora de l’eficiència del servei, ja que tan sols s’activa en el moment que les persones usuàries el necessiten. D’aquesta manera, s’eviten despeses i emissions de CO2 a l’atmosfera”.

Actualment el bus urbà de Vilafranca està recuperant usuaris després de la pandèmia i compta amb uns 6.000 usuaris mensuals.

Tots aquestes millores s’emmarquen en la certificació Biosphere que ostenta Vilafranca com a destinació sostenible.

pujar inici

Accessibilitat