Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Instal·lació de l’artista Fernando Bustamante al claustre de Sant Francesc

21 de maig de 2021

Continuant amb la programació del cicle Paraules als Claustres, del 20 de maig al 6 de juny es podrà visitar i escoltar la instal·lació Veus a les vuit del vespre, de l’artista Fernando Bustamante.

Veus a les vuit del vespre. Testimonis a primera línia de pandèmia és un projecte de l’artista Fernando Bustamante Enríquez. A partir d’una sèrie de testimonis de persones que van treballar a primera línia dins d’una residencia de gent gran durant la pandèmia, es construeix un relat sonor que ens acosta a la realitat del que es va viure portes endins de molts centres.

La instal·lació artística trasllada elements d’una habitació de la residencia a l’espai de l’exposició. El registre sonor dels testimonis es reprodueix. Què ens diuen aquestes veus, aquest llit? Uns minuts per reflexionar.

La sala Capitular del Claustre de Sant Francesc acull aquesta instal·lació sòbria i emotiva per tal de poder aprofundir en tot allò que ha significat aquest darrer any a tots els centres residencials del nostre país. La realització de la instal·lació ha comptat amb col·laboració del Centre Sociosanitari Ricard Fortuny.

Fernando Bustamante Enríquez, Ciutat de Mèxic, 1975. Va estudiar Periodisme i Comunicació, amb un postgrau en escriptura. La seva tesi es va centrar en el fotoperiodisme a Mèxic i, des de sempre l’ha apassionat la fotografia, per una banda, i el collage com a intervenció artística, per una altra. Des de fa uns mesos resideix a Vilafranca.

Visita comentada amb l’artista

El proper dimarts 25 de maig, a les 17.30h, Fernando Bustamante serà al claustre per explicar el procés de creació d’aquesta instal·lació i les motivacions que el van empènyer a realitzar-la i mostrar-la al públic.

Horaris de visita

Veus a les 8 del vespre es podrà visitar fins al diumenge 6 de juny, de dilluns a divendres, de 17 a 20h i dissabtes i diumenges d’11 a 14h.

 

pujar inici

Accessibilitat