Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Convocatòria del concurs per dissenyar el calendari amb motiu del 8M a Vilafranca

14 de febrer de 2022

Aquest matí, la regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, i la cap del servei, Eva Millas, han presentat una nova convocatòria del concurs per dissenyar el calendari que abastarà des del març de 2022 al febrer de 2023 que, amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, edita anualment l’Ajuntament de Vilafranca.

La regidora explicava que el lema escollit enguany és “Jo soc totes”, per aprofundir “en la importància que té la sororitat, la solidaritat, la lluita, el fet de compartir entre les dones”.
El concurs és obert a tothom que sigui major de 16 anys i cada persona concursant pot presentar una obra. Montse Arroyo recordava que l’any passat el concurs va tenir molt bona acollida, amb 53 obres, la majoria de les quals originals de l’alumnat del Batxillerat Artístic de l’Institut Milà i Fontanals i també de l’escola Sant Josep. La regidora ha valorat molt el fet que participar en el concurs “suposa treballar prèviament a l’aula determinats valors com la igualtat, i això serveix per conscienciar la gent jove”.

El termini de presentació dels treballs serà el 23 de març proper. Els treballs s’han de presentar al Casal X la Igualtat, plaça del Penedès, 3, 2a planta, telèfon 93 890 32 18, en horari de matins de 10h a 15h, i els dilluns de 16.30 a 18h. Cal enviar el format digital a l'adreça electrònica [email protected].

El dia 29 de març, a les 19h, es durà a terme un acte públic de lliurament del premi a l'espai jove La Nau, on es farà una exposició amb totes les obres presentades.

El jurat estarà format per 3 dones vinculades al món de l’art i el disseny.

La regidora encoratjava tothom a participar en el disseny del calendari “perquè encara ens queda molt de camí de recórrer contra el patriarcat i per trencar murs”.

Per la seva banda, Eva Millas recordava que les obres presentades cal que siguin inèdites i originals i que cada concursant podrà utilitzar qualsevol tècnica que es pugui reproduir en impressió gràfica. El treball s’haurà de lliurar en format vertical, muntat sobre cartró ploma i les dimensions han de ser de 30x50 cm. Al dors del suport hi constarà el lema i/o pseudònim. Hi haurà un únic premi net de 700 euros.

“És important que alumnat i mestres puguin parlar a l’aula de certs estereotips de gènere. Com a exemple, segons un estudi de l’any 2018, tan sols en un 7% dels llibres de text escolars es parla de personatges femenins”, ha dit Millas.


Més informació
Bases de participació del concurs de calendaris

 

pujar inici