Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’artista Àngel Camino presenta dues exposicions al claustre de Sant Francesc

23 de maig de 2022

Ángel Camino presenta aquest divendres al Claustre de Sant Francesc escultures i gravats en dues exposicions que conviuran als espais del Claustre durant aquest estiu.
Formant part del cicle Paraules als Claustres, l’escultor i gravador Ángel Camino presentarà aquest divendres 27 de maig les seves propostes “Volaverunt” i “La paraula, la matèria, el somni”.

“Volaverunt” es podrà veure a la Sala Fosca del Claustre i està composta per un recull de gravats de tres dimensions que el mateix artista defineix com a peces que “ocupen l’aire, surten del marc i s’apoderen de l’espai”. Aquesta mostra es podrà visitar fins al 27 de juny.

“La paraula, la matèria, el somni” són peces escultòriques que s’instal·laran al voltant del pati del claustre i que cadascuna d’aquestes peces ha estat escollida per l’artista amb la tria prèvia d’un poema. Les peces triades mai no han estat exposades a Vilafranca. Poesia i escultura dialoguen entre elles i propicien al visitant un espai per al pensament i el somni. Aquest recull de peces poètiques romandran al pati de claustre fins al 31 de juliol.

Ángel Camino va néixer a Valladolid i va viure al País Basc on va conèixer l’escultor Jorge de Oteiza i va posar rumb a la seva vena artística mentre seguia els seus estudis de Química Industrial. Més tard. va estudiar a Deba (País Basc), l’Escola Massana (Barcelona) i a l’Atelier 17 a París. Als anys setanta i vuitanta es va dedicar a la docència a l’escola Illa de Sabadell, a l’Escola Massana i l’Escola de Gravat de Calella, entre d’altres centres. Actualment resideix i té l’estudi al Penedès. Algunes de les seves obres de caràcter monumental es poden veure de forma permanent a Amurrio (Álaba), Corea del Sud, Begues i Fuerteventura. Camino ha obtingut diversos premis, tant de gravat com d’escultura, beques i reconeixements.

L’any 2002, a Vilafranca, es va instal·lar la seva peça escultòrica de grans dimensions en homenatge a Lluís Companys situada a l’inici de la rambla de la Girada.

Acte inaugural i horaris de visita

L’acte inaugural de les dues exposicions tindrà lloc a les 20h al mateix claustre i comptarà amb la presència de l’artista i del regidor de Cultura, Ricard Rafecas.

Els horaris de visita són de dimecres a divendres de 17 a 20h i dissabtes i diumenges d’11 a 14h.

 

pujar inici