Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Campanya de vacunació contra la grip

30 de setembre de 2007
La campanya de vacunació contra la grip que ha començat avui dilluns, 1 d’octubre tindrà una durada de dos mesos i està adreçada a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip.
Així doncs, es recomana que es vacunin totes les persones de 60 anys d'edat o més i les persones afectades de malalties pulmonars o cardiovasculars cròniques, inclòs l'asma.
La vacuna també està indicada a aquells professionals que per al seu treball poden transmetre la grip a persones d'alt risc i a persones que efectuen serveis essencials per a la comunitat (policies, bombers, personal de protecció civil, etc.) per tal de minimitzar la interrupció de la seva activitat durant els brots gripals.
Segons dades del Departament de Salut de la Generalitat, en les epidèmies anuals de grip, cada any emmalalteix entre un 5 i un 20% de la població. Aproximadament un de cada quatre processos respiratoris amb febre poden ser deguts a la grip. Les persones que pateixen malalties cròniques poden necessitar ser hospitalitzades en cas de contreure-la.
Les vacunes actuals estan molt purificades i gairebé no donen reaccions locals ni generals.
Qui estigui interessat en rebre la vacuna pot trucar directament al telèfon de Sanitat Respon (902 111 444) i demanar hora. A Vilafranca la vacunació es farà a l’ambulatori (pl. Penedès, 1), de dilluns a divendres des de les 11 del matí fins a les 6h de la tarda, prèvia cita telefònica.
La campanya finalitzarà el proper 30 de novembre.

pujar inici