Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Instal·lació El viatge del poeta, a la capella de Sant Joan

10 de novembre de 2021

El proper divendres 12 de novembre, a les 19h, tindrà lloc a la capella de Sant Joan, l’acte inaugural de la instal·lació El viatge del poeta, una proposta visual de l’artista Jaume Amigó.

Fortament influït per la cultura japonesa que tan bé coneix i en un clar homenatge al poeta Matsuo Bashô, l’artista Jaume Amigó presenta a la Capella de Sant Joan una instal·lació que ens farà resseguir les grans extensions dels camps d’arròs, participar del fluir constant dels rius amarats per la suau calma recollida dels nenúfars, gaudir del quiet descans que ens fa seguir tot caminant pels somnis, arribar-nos al temple i notar la tímida superfície de la pluja aplegada al solc suau atemorida pels raigs de sol. Aquest és el  Viatge del poeta i aquest és també el viatge que ens fa avançar i obrir camí dins nostre: el camí interior. Com digué el poeta Bashô: “Sempre, sempre endavant, que per caure, ja hi ha els camps de trèvol”.

Inspirat per l’art i la cultura nipona arran de les múltiples estades que ha realitzat en aquest país, de seguida se sentí  atret pel llibre L’estret camí interior de Matsuo Bashô.  Impregnat per les vivències, les textures i els aromes de les seves pàgines, Amigó ens convida a fer camí i evocar les passes del poeta.

Jaume Amigó (Sant Feliu de Llobregat, 1963). Fidel a la seva vocació de pintor, ha desenvolupat durant anys un llenguatge característic, personal, vinculat a la natura, a les seves transformacions, a la terra. A més de la pintura, ha realitzat múltiples incursions en l’escultura, la ceràmica, el gravat, així com en la dansa i el teatre, amb col·laboracions escenogràfiques; per tornar sempre a la pintura, la seva forma d’expressió de referència. Els seus viatges al Marroc i sobretot al Japó han marcat considerablement la seva obra.

Ha realitzat exposicions a llocs com Barcelona, Amsterdam, Madrid, Chicago, Osaka, Tòquio, Sion (Suïssa), havent treballat amb la Galeria dels Àngels (Barcelona), la Michael Dunev Art Projects (Torroella de Montgrí), Galerie Roger Katwijk (Amsterdam), Art Front Gallery i Broken Gallery (Tòquio), Art Court Gallery (Osaka), entre d’altres.

 

Acte inaugural i accions vinculades

Divendres 12 de novembre, a les 19h tindrà lloc l’acte inaugural amb la intervenció de l’actriu Núria Rodriguez Ferré i l’actor Yoshi Hioki recitaran en català i japonès respectivament poemes del llibre El viatge interior de Matsuo Bashô i el músic Go Sans.

Dilluns 15 de novembre, a les 11h, combinació de visita a l’exposició i taller experimental participatiu motivat per l’experiència sensorial i emocional de l’exposició a càrrec Marta R. Peribáñez. Aquesta acció està inclosa en el projecte CulturaMENT que promou la difusió d’activitats culturals adreçades a persones grans amb inicis de demència i als familiars i personal que en tenen cura.

Els diumenges 28 de novembre i  19 de desembre, a les 12h, visites comentades a càrrec de l’artista Jaume Amigó.

Horaris de visita

El viatge del poeta es podrà visitar a la capella de Sant Joan fins al diumenge 9 de gener de 2022. Els horaris de visita són: de dimecres a divendres de 17 a 20h; dissabtes de 18 a 20h; diumenges de 12 a 14h i de 18 a 20h.

 

pujar inici

Accessibilitat