Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’ADF La Carrerada col·labora en el reg de l’arbrat forestal del projecte “Camins amb arbres”

03 de febrer de 2022

Des de l’any 2016, i per iniciativa del Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca, s’impulsa el projecte “Camins amb arbres” pel qual s’han plantat més de 1.000 arbres en diferents camins municipals i entorns del municipi, i aquesta temporada es compta plantar un total de 190 arbres més. Els criteris que es tenen en compte alhora d’escollir les espècies a plantar són el foment de la biodiversitat, l’ús de planta jove, que ofereix un bon arrelament i un menor cost econòmic, l’ús d’espècies autòctones i les baixes necessitats hídriques de la planta.

La plantació es realitza a través de plans d’ocupació que compten amb el suport del Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca a través de diversos programes d’ocupació subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el propi ajuntament.

L’ADF La Carrerada col·labora en el reg d’aquest arbrat, principalment en els llocs d’accés més difícil, com ara a la muntanya de Sant Pau. L’aigua que s’utilitza per al reg és aigua freàtica procedent d’un pou recuperat que utilitza habitualment l’ADF per a la recàrrega de les cisternes. D’altra banda, l’ADF La Carrerada ha iniciat un projecte de Viver Forestal a l’Hort de Cal Gallina que servirà, més endavant, per subministrar els arbres a plantar.

pujar inici

Accessibilitat