Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Celebració del cinquè aniversari de l’Espai Jove La Nau

13 de febrer de 2024

L’Espai Jove La Nau, que va obrir portes el 8 de febrer del 2019, anuncia el programa per celebrar el cinquè aniversari. La Nau Show, coorganitzat amb el jovent usuari de l’equipament situat a l’antic mercat de la Pelegrina, tindrà lloc el proper divendres 23 de febrer amb el Bingo del 5è aniversari a la tarda i, a la nit, un concert jove. També el dia 23 es farà l’acte de lliurament de premis del concurs de vídeos de Tik Tok que fins al 22 de febrer és obert en aquesta xarxa social. La regidora de Joventut, Montse Arroyo, ha destacat que “es tracta d’un programa fet per joves i per a joves amb l’objectiu de donar visibilitat i promoure el talent juvenil, per això els protagonistes del programa d’actes són també joves, amb una voluntat d’arribar a la diversitat de joves usuaris de l’equipament i també obrir-se i donar l’oportunitat a futurs usuaris de conèixer l’equipament ”. Actualment, La Nau ofereix per a joves de 13 a 30 un espai de trobada jove, una programació trimestral d’activitats i de dinamització cultural, l’espai d’exposició, l’espai viver d’entitats i projectes juvenils, la cessió dels espais per a usos juvenils i tres bucs d’assaig musical.

Roda de premsa

Xifres d’activitat durant l’any 2023
Durant l’any 2023 s’han registrat un total de 15.303 persones usuàries, l’any amb més usos registrats des de la seva obertura. “Poc després d’inaugurar l’equipament, va arribar la pandèmia que va obligar a adaptar el servei a les diferents fases d’obertura. Per això estem molt contents de celebrar els 5 anys de funcionament amb aquest bon nivell de participació”, valora la regidora. De les 15.303 persones usuàries l’any passat, un total de 3.059 van fer ús de l’espai de trobada, amb una mitjana d’uns 40 usuaris al dia. Hi van haver 7.109 registres del servei de cessió d’espais i 4.654 participants en activitats programades per La Nau o altres serveis. L’any 2023 es van programar 80 activitats dins la programació trimestral, amb 596 inscripcions. Pel que fa als bucs d’assaig musical, hi ha hagut un total de 130 reserves, 23 de les quals són fixes. Finalment, cal destacar que La Nau ha acollit fins a 5 residències artístiques durant tot l’any.
Pel que fa als programes consolidats, destaquen La Nau Espai de Creació, que consisteix en un seguit de recursos, serveis i projectes d'activitats que tenen per objectiu acompanyar i donar suport a la creació juvenil, i el projecte d’intervenció socioeducativa amb joves adolescents, a través del nou Espai de trobada de La Nau, que té un paper central en el funcionament diari de l’equipament i és l’essència de La Nau com espai de relació i de socialització, especialment entre els i les adolescents de 13 a 18 anys, que poden utilitzar aquest espai totes les tardes de dilluns a divendres de les 17 a les 20h amb propostes d'activitats diàries dinamitzades.

La Nau Show: programa d’actes del 5è aniversari

Fins al 22 de febrer
Concurs de vídeos de Tik Tok 

Adreçat a joves a partir de 13 anys. Els vídeos participants s’han de compartir a Tik Tok mostrant algun aspecte de l’Espai jove LaNau. Cal posar l’etiqueta #5aniversarilanau i mencionar al Tik Tok de @lanau. 

23 de febrer
A partir de les 17.30h. Bingo del 5è aniversari de La Nau. Sorteig de regals entre els joves assistents. Hi haurà música, piscolabis i altres sorpreses.
Per a joves a partir de 13 anys.

A les 20h. Lliurament de premis del concurs de vídeos de Tik Tok. Tres vals regals per valor de 80, 40 i 20€ de l’associació Vilafranca Activa, per gastar als comerços locals que hi estiguin adherits.
Per a joves a partir de 13 anys.

A les 22.30h. Concert jove. Música en directe amb quatre bandes de joves músics emergents del territori: Dianoia, Shatter Band, Potser Dimarts i Lot Estalvi.
Per a joves a partir de 16 anys.

Totes les activitats són gratuïtes i no cal inscripció prèvia.
 

pujar inici