Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

El CFGS de Guia, Informació i Assistència Turística que imparteix l’Escola d’Enoturisme s’adapta al perfil enoturístic

29 de març de 2021

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat, i la directora de l’Institut de FP Escola d’Enoturisme de Catalunya, Ester Garcia, han presentat aquest migdia novetats pel que fa al Cicle Formatiu de Grau Superior de Guia, Informació i Assistència Turística que s’imparteix al centre vilafranquí ubicat a l’edifici de l’Enològica. Es tracta en primer lloc de l’adaptació curricular dels continguts del cicle per tal de desenvolupar el perfil professional d’enoturisme. Aquesta adaptació dels continguts comportarà una formació addicional de 198 hores especialitzada en enoturisme, com ara tastos, maridatges i coneixement dels productes autòctons per aprofundir en la singularitat territorial del món enoturístic. “L’objectiu és estar a prop del sector empresarial i de les seves demandes formant futurs treballadors. Per això el cicle també és amb modalitat dual, amb pràctiques remunerades. Comptem també amb docents experts en les matèries que imparteixen i que apropen la realitat empresarial a les formacions que reben els alumnes”, ha explicat Ester Garcia. Aquestes 198 hores suposaran ampliar coneixements, més horari teoricopràctic que, segons Garcia, “es traduirà en un millor currículum i més opcions per ocupar-se en el mercat laboral”.

Dins l’aposta de millora contínua i avaluació permanent, l’Escola d’Enoturisme també començarà el proper curs 2021/2022 a implantar des d’un punt de vista transversal en el CFGS de Guia, Informació i Assistència Turística criteris de comunicació professional. “Els alumnes  podran participar al llarg de tot el seu procés  formatiu del projecte de Comunicació Professional que s’ha incorporarà de manera transversal als diferents mòduls. Aquesta és una competència que cada vegada més el sector professional està demandant que tinguin els tècnics superiors que contracten,  ja que per a ells és un perfil polivalent”, ha afirmat la directora de l’escola.

Dues jornades de portes obertes

D’altra banda, Ester Garcia han anunciat les dates de les portes obertes al CFGS de Guia, Informació i Assistència Turística de cara al període de preinscripció que enguany serà del 25 al 31 de maig.

Les dates de les jornades de portes obertes seran el 17 d’abril i el 15 de maig. Aquestes portes obertes seran presencials i es podran recórrer les instal.lacions de l’Enòlògica, seguint totes les normes COVID-19, i conèixer de primera mà les singularitats que fan d’aquest cicle una bona opció de cara a un itinerari formatiu i professional.

Les jornades seran en grups amb un format més reduït per tal de poder garantir el compliment de la normativa sanitària. La inscripció a les portes obertes s’ha de fer exclusivament online a través del web https://escolaenoturisme.vilafranca.cat/

Aposta del Penedès per l’enoturisme

Per la seva banda, la regidora d’Educació, Xell Montserrat, ha destacat que aquesta adaptació curricular al perfil enoturístic del CFGS és un pas més en l’aposta que “l’Ajuntament de Vilafranca ja fa des de fa temps per l’enoturisme del Penedès i per la formació de qualitat. I també està vinculat directament amb l’impuls a nivell de la Taula de Formació Professionalitzadora, per tal de millorar l’ocupabilitat dels treballadors al territori amb formacions treballades conjuntament amb el sector i amb capacitat de transformació constant per adaptant-se a les necessitats de les empreses i formar bons professionals”. La regidora ha insistit que tot aquest treball que relliga cultura del vi, patrimoni i sostenibilitat “reforça el Penedès com a referent de l’enoturisme a Catalunya”.

     

pujar inici

Accessibilitat